30.8 C
Skopje, NM
27/07/2021
DailyNews.mk
Ekonomi

Microsoft planifikon të investojë 850 milionë euro në Greqi

Një nga investimet më të mëdha të huaja në Greqi: koncerni Microsoft do të investojë atje së shpejti rreth 850 milionë euro. Për qeverinë greke që lufton me papunësinë në vend – një dhuratë e shumëpritur.

Koncerni amerikan Microsoft do të investojë rreth 850 milion euro në Greqi.

Është planifikuar hapja e tri qendrave të të dhënave në zonën e  Athinës, deklaruan Drejtori Ekzekutiv Brad Smith dhe kryeministri grek Kostas Mitsotakis. Veç kësaj është planifikuar trajnime në fushën digjitale për rreth 100.000 punonjës të sektorit publik dhe të atij privat. Kjo është pjesë e marrëveshjes.

Greqia e kishte marrë pjesërisht veten kohët e fundit nga kriza e gjatë ekonomike dhe financiare. Megjithatë, pas shpërthimit të krizës së Coronas, papunësia u rrit përsëri: nga 16.4 përqind në fillim të vitit në 18.3 në qershor.

Related posts

Lajm i mirë për shoferët, ulen çmimet e derivateve

Admin

Hoxha dhe Periq nënshkruajnë certifikatën për monitorimin dhe funksionimin e kooperativave bujqësore

Admin

Propozimi ligji për mbështetje financiare e prodhuesve të duhanit para Komisionit kuvendor për bujqësi

Admin

Dita e tretë me radhë e debatit të përgjithshëm për ribalansin e plotësuar të Buxhetit

Admin

Ministria e Financave: Euroobligacioni prej 500 milionë euro u pagua plotësisht

Admin

Hoxha: Në Ligjin për shitjen e tokës bujqësore do të përfshihen të gjitha vërejtjet e argumentuara

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More