18.5 C
Los Angeles
November 29, 2021
DailyNews – MK
Arsimi dhe Shkenca Maqedoni

Me ndryshimet në Ligjin për arsimin fillor do të precizohet procedura e punësimit të asistentëve arsimor

Shkup, 16 nëntor – Qeveria sot në seancën e 119-të të saj e ka konfirmuar tekstin mbi Propozim- ligjin për ndryshim dhe plotësim të Ligjit për arsim fillor me qëllim të përmirësohet cilësia e arsimit inkluziv përmes precizimit të procedurës për punësim të asistentëve arsimor si dhe mundësisë të transformohet marrëdhënia e punës nga afat i caktuar në afat të pacaktuar.

“Me ndryshimet e propozuara parashihet edhe dhënia e provimit profesional për edukatorë në shkollat ​​fillore e cila poashtu do të kontribuojë edhe në përmirësimin e cilësisë së punës së tyre, si dhe në avancimin në karrierë të stafit administrativ në shkollat ​​fillore”, njofton Pres shërbimi qeveritar.

Related posts

Kushtetuta e RMV-së: Çështjen e besimit në Qeveri mund ta bëjnë së paku 20 deputetë

admin

Ditë zie sot në tri shtete: Në Maqedoninë e Veriut, Bullgari dhe Kosovë

admin

Analizë/ Dobësim i BDI-së dhe përforcim i ASH-AAA në Gostivar brenda dy palë zgjedhjeve lokale

admin