15.8 C
Skopje, NM
13/06/2021
DailyNews.mk
Ekonomi Përzgjedhjе nga redaktori

Me 52 vota “për”, 17 “kundër” dhe asnjë abstenim, Kuvendi miratoi Ligjin për huamarrje të RMV

Me 52 vota “për”, 17 “kundër” dhe asnjë abstenim, Kuvendi miratoi Ligjin për huamarrje të Republikës së Maqedonisë të Veriut për hua tek Banka ndërkombëtare për rindërtim dhe zhvillim – Banka Botërore sipas Marrëveshjes për hua për të financuar Projektin e menaxhimit urgjent me Kovid-19.

Sipas propozuesit të projekt-ligjit, Ministria e Financave, kredia ka për qëllim të parandalojë, zbulojë dhe të përgjigjet ndaj kërcënimit të koronavirusit KOVID-19, si dhe përforcimin e sistemeve kombëtare të përgatitjes së shëndetit publik të vendit.

Vlera e përgjithshme e projektit është 90 milionë euro.

Për deputetët e opozitës, me këtë hua vendi do të hyjë në borxh të ri në kurriz të qytetarëve dhe nuk është e qartë se për çfarë saktësisht do të shpenzohen paratë.

Related posts

Analizë/ Rikthimi i SHBA-ve në Ballkan, sinjal i mirë për rajonin

NEFAIL EMINI

David Philips: Vetëm SHBA ka kapacitetin për të detyruar një marrëveshje Kosovë-Serbi

NEFAIL EMINI

Kërkesa globale për naftë pritet të rritet me 6% dhe të kthehet në nivelet parapandemike

NEFAIL EMINI

Optimizëm para samitit të BE-së, Shkupi shpreson Sofja të reflektojë nga presioni ndërkombëtar

NEFAIL EMINI

Në Mbretërinë e Bashkuar nis sot samiti i vendeve më të industrializuara

NEFAIL EMINI

Zëdhënësi i DASH: Ende nuk kami emrat e rinj në lidhje me listën e zezë për Ballkanin Perëndimor

NEFAIL EMINI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More