18.8 C
Skopje, NM
28/09/2021
DailyNews.mk
Maqedoni

Mbrojtja në “Parcelat në Vodno” kërkon heqjen e paraburgimit për Jordan Kamçev

Shkup, 10 shtator – Prokurorja Publike Lile Stefanova filloi duke paraqitur dokumente të noterizuara dhe fatura për pagesat nga shitjet.

Në fillim të seancës së sotme, mbrojtja e të pandehurit Jordan Kamçev, paraqiti një propozim për heqjen e masës së paraburgimit ose zëvendësimin e saj me masë arresti shtëpiak.

Pasi dëgjoi propozimin, gjyqtari Ilija Trpkov tha se një kërkesë e tillë bëhet në fund të seancës dhe se Gjykata do të vendosë në fund të seancës së sotme dhe Prokuroria të fillojë paraqitjen e provave.

I pandehuri Jordan Kamçev i tha gjykatës se nëse do të donte të ikte, do të kishte ikur sepse kishte një pasaportë të përkohshme për gjashtë muaj dhe i kërkoi gjykatës që të caktojë një garanci të arsyeshme për të qenë në gjendje të përgatisë një mbrojtje nga shtëpia e tij.

Kam pasur një pasaportë të përkohshme nga maji 2019 deri në nëntor 2020 dhe e kam përdorur 56 herë për udhëtime pune. Hera e fundit që e kam përdorur ishte katër ditë para skadimit, për një udhëtim urgjent në Stamboll, për të cilin u informua ministri Spasovski. Nëse do të doja të ikja, do të kisha ikur, tha Kamçev.

Sipas Kamçev, prokurorja Stefanova manipulon të dhënat në të gjashtë kërkesat për ndryshimin e masave të përcaktuara, për të cilat ajo tha se do të ketë një procedurë të veçantë kundër saj.

Unë jam gati t’i përgjigjem menjëherë poligrafit për shënimin nga ABN. Së dyti, prokurori manipulon që unë kam kompani në Serbi, Kroaci, Kosovë dhe Rusi, për të cilat kemi paraqitur të dhëna nga regjistrat qendrorë të këtyre vendeve që të gjitha këto kompani janë të mbyllura, gjë që tregon se provat e paraqitura nga Prokuroria janë të rreme dhe e pasaktë, tha Kamçev..

Kamçev, para gjykatës, theksoi se megjithëse ai ofroi disa miliona garanci, në para, prona dhe aksione, ai ende është në paraburgim në Burgun e Shutkës prej shtatë muajsh.

Kërkoj nga gjykata që të përcaktojë garancinë e nevojshme bankare ose dorëzaninë, të cilën më duhet ta dorëzoj, në mënyrë që të përgatis mbrojtjen nga kushtet e brendshme, tha Kamçev.

Mbrojtësi i tij, avokati Goce Risteski, vuri në dukje se dokumentacioni i gjerë mjekësor ishte dorëzuar për të pandehurin, për ekzistencën e implikimeve serioze për rrezikun e vdekshmërisë kardiovaskulare.

Gjyqtari Ilija Trpkov vuri në dukje se megjithëse ekziston një ekip i madh avokatësh, një propozim i tillë bëhet në fillim, dhe jo në fund të seancës siç është praktika dhe se Gjykata do të vendosë për propozimin në fund të ditës së sotme dëgjimi.

Gjyqtari pyeti gjithashtu se kush e përgatit ushqimin dietik që i shërbehet të pandehurit, pasi ai tha se Gjykata kishte marrë një njoftim se gjatë kontrollit të ushqimit për të pandehurin Jordan Kamçev, u gjetën puro dhe qepëse.

Gjykatësi tha gjithashtu se ai do të vendosë për këtë në fund të seancës kryesore./MIA

Related posts

Denoncim i rremë për bombë para Qeverisë, personi është zbuluar dhe arrestuar

Admin

Në UT u mbyll afati i tretë i regjistrimit për vitin akademik 2021/22

Admin

Fon der Lajen: Keni arritur avancim të jashtëzakonshëm, tani BE-ja e ka radhën

Admin

Konferencë shtypi e kryeministrit Zaev dhe kryetares së KE-së, fon der Lajen (drejtpërdrejtë)

Admin

Deponia e shetitorja në Dibër ngelën vetëm fjalë në letër, premtimet nuk u realizuan

Admin

ASHMMA: Vitin e kaluar ka rënë në minimum profiti i televizioneve në Maqedoni

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com