18.5 C
Los Angeles
November 29, 2021
DailyNews – MK
Ekonomi

Mbahet ankandi i 16-të i letrave me vlerë për vitin 2021, shiten 20 milionë euro me kohëzgjatje 5 vjeçare

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve njofton se më 25 nëntor 2021 do të mbahet ankandi i gjashtëmbëdhjetë i letrave me vlerë për vitin 2021.

Në këtë ankand, do të emetohen Obligacione me maturitet 5 vjeçar në shumën prej 20 milionë euro.

“Investimi në Obligacione është investim i sigurt, i garantuar me Ligjin për Borxhin Publik, ku interesi i përcaktuar nga tregu ju garantohet për të gjithë kohëzgjatjen (5 vite) dhe është tërësisht i liruar nga tatimi”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Financave.

Ministria thotë se për detaje rreth pjesëmarrjes në ankande për blerjen e letrave me vlerë duhet të kontaktohet ndonjërën nga bankat komerciale që operojnë në Kosovë.

Related posts

Besimi: Në vitin 2022 përmes përforcimit të investimeve do të rikthehen normat e rritjes si para pandemisë

admin

Pista në aeroportin e Shkupit do të rinovohet në pranverë

admin

Shkalla e papunësisë në tremujorin e tretë ka rënë në 16,5 për qind

admin