24 C
Los Angeles
November 27, 2021
DailyNews – MK
Maqedoni

Marrëveshje për financim të projekteve kërkimore-shkencore të institucioneve publike shkencore

Shkup, 17 nëntor – Ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Milla Carovska sot do t’ua dorëzojë kontratat institucioneve dhe instituteve publike shkencore të përzgjedhura në konkursin publik për ndarje të mjeteve për financimin e projekteve kërkimore-shkencore.

Tri vitet e ardhshme do të financohen nga projekte të përzgjedhura të Institutit hidrobiologjik-Ohër, Institutit të Letërsisë Maqedonase, Institutit të Gjuhës Maqedonase “Krste Misirkov”, Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve, Institutit të Historisë Kombëtare, Instituti i Folklorit “Marko Cepenkov” dhe Instituti i Kulturës së Vjetër Sllave-Prilep.

Related posts

SHBA dhe BE kërkojnë hapjen e negociatave me Shkupin dhe Tiranën

admin

Për tre muaj mbi 1700 të vdekur nga COVID-19 në Maqedoni

admin

Zaev – Radev: Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria së bashku janë në pikëllim për viktimat nga aksidenti i autobusit

admin