5.8 C
Skopje, NM
22/10/2021
DailyNews.mk
Maqedoni

Markush: Ju mbështesim drejt anëtarësimit në BE përmes bashkëpunimit me bankën popullore

Shkup, 2 prill – Zhurnal.mk – Sllovakia është mbështetëse e madhe e qëllimeve strategjike eurointegruese të vendit tuaj. Nga këtu, është paraparë mundësi për vendosje të bashkëpunimit në disa segmente, mes tjerash edhe në domenin e punës qendrore-bankare. Banka popullore është partnere e fuqishme për realizim të këtyre aktiviteteve të parapara, përmes këmbimit të përvojave dhe përfitimit të njohurive të reja në bashkëpunimin me bankën qendrore të Sllovakisë dhe shtrimë dorën për zbatim të projekteve të përbashkëta dhe përshpejtimit të bashkëpunimit.

Kjo, siç kumtoi Banka popullore, e theksoi ambasadori sllovak, Henrik Markush, në takim me guvernatoren e Bankës popullore, Anita Angellovska-Bezhoska, inicuar nga ana e tij, për shkak të mbështetjes së Bankës popullore përmes zbatimit të disa projekteve.

Në takim, guvernatorja shprehi falënderim për mbështetjen e treguar dhe foli për relacionet e vendosura me bankat qendrore nga Sistemi evropian i bankave qendrore, mes tjerash edhe me Bankën popullore të Sllovakisë, me të cilat banka jonë qendrore kohë më parë e përfundoi me sukses tuining-projektin “Përforcim i kapacitetit institucional të Bankës popullore në rrugën drejt anëtarësimit të aj në Sistemin evropian të bankave qendrore (SEBQ)”.

“Këmbimi i përvojave me kolegët evropianë dhe përfitimi i njohurive është angazhim i përhershëm i Bankës popullore, që është edhe vegël e rëndësishme përmes të cilës ndërtohet kapaciteti dhe përforcohet pavarësia e institucionit. Me këtë mundësohet përmbushje më e mirë e qëllimeve dhe detyrave tona, duke siguruar kontribut të konsiderueshëm për zhvillimin e ekonomisë në dobi të të gjithë qytetarëve dhe kompanive”, theksoi guvernatorja.

Angellovska-Bezhoska theksoi se banka jonë qendrore në domenin e saj të punës ka interes për vendosjen e bashkëpunimit më të ngushtë bilateral me Bankën popullore të Sllovakisë, duke e vazhduar iniciativën e guvernatorit të saj, Peter Kazhimir.

Ambasadori sllovak Markush dhe guvernatorja Angellovska-Bezhoska shprehën angzhim të fuqishëm për thellimin e bashkëpunimit.

Related posts

KSHZ hedh poshtë ankesat e partisë “E majta” në Maqedoni

Admin

Shilegov e paralajmëroi dislokimin e Hekuranës, Çimentores dhe industrisë tjetër të rëndë nga Shkupi

Admin

Dimitrov: Politika e vetos krijon ambient negativ dhe është investim në bërjen e armiqësisë

Admin

Analizë/ Votat e Besës mund të bëjnë dallimin në Tearcë, por kanë peshë të caktuar edhe në Gostivar, Çair dhe Strugë

Admin

Funksionar i lartë i LSDM-së: Nëse bie Shkupi, bie edhe Qeveria e Zaevit

Admin

Bexheti falenderon strukturat e partisë për fitoren madhështore në Saraj

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com