29.7 C
Los Angeles
August 10, 2022
DailyNews – MK
Përzgjedhjе nga redaktori Politika

Macron për Ballkanin Perendimor: Reformohuni dhe ndihmoni ta luftojmë terrorizmin

Franca e mbështetë perspektivën evropiane të vendeve nga Ballkani Perendimor dhe pret që vendet nga Ballkani Perendimor të dëshmojnë angazhimin në tre fusha, deklaroi presidenti francez Emanuel Macron në suaza të Procesit të Berlinit përkushtuar Ballkanit Perendimor, transmeton Zhurnal.

“E para, e një rëndësie thelbësore e vendeve nga Ballkani Perendimor është të përforcojnë bashkëpunimin e tyre. Pikërisht për këtë, e mbështes iniciativën për krijimin e tregut të përbashkët rajonal, bazuar në normat dhde principet të Bashkimit Evropian, përfshirë edhe në katër liritë e Bashkimit Evropian. E përshëndes miratimin e sotëm të kësaj iniciative nga liderët e gjashtë vendeve. E dyta, presim nga Ballkani Perendimor, nga vendet që e përbëjnë këtë rajon, që ti përshpejtojnë reformat strukturore me aksent në reformat fundamentale siç janë shteti i së drejtës dhe qeverisja ekonomike. E patjetërsueshme është të arrihet përparim në këto lëmi që të afrohet rajoni drejt Bashkimit Evropian. E treta, është e patjetërsueshme edhe mbështetja e vendeve nga Ballkani Perendimor që të na ndihmojnë më mirë të luftojmë kundër terrorizmit. Deri sa rreziku po bëhet edhe më i madh, si në BE ashtu edhe në rajonin e Ballkanit, bashkëpunimi i përforcuar dhe porositë e qarta të dërguara deri te shoqëritë tona do të jenë interes i përbashkët për të gjithë ne”, tha Macron.

Related posts

Filipçe: Respektoni masat, spitalet dhe personeli mjekësor janë nën presion

admin

Legalizimi i marihuanës! Spasovski: Duhet parë se çka fitojmë dhe çka humbim

admin

Filipçe: Inkurajon numri i lartë i pacientëve të shëruar nga Covid-19

admin