28.8 C
Skopje, NM
16/09/2021
DailyNews.mk
Ekonomi Maqedoni

LSM: Punëtorët duhet të jenë në qendër të interesit të politikave qeveritare

Punëtorët dhe qytetarët duhet të jenë në qendër të interesit të të gjitha politikave qeveritare, porosit Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë me rastin e Ditës Botërore për Punë të Denjë – 7 Tetori.

“LSM të gjitha kapacitetet e saj i drejton në drejtim të ndërmarrjes së aktiviteteve dhe masave për sigurimin e punës së denjë për të gjithë, e kjo nënkupton punë e cila përfshin mbrojtjen e shëndetit dhe jetës së njerëzve, vende reale dhe të qëndrueshme të punës, fitim i cili do të garantojë qëndrueshmëri ekzistenciale, siguri sociale, barazi gjinore, respektim të të drejtave të njeriut pa diskriminim dhe mjedis të shëndoshë jetësor”, thuhet në kumtesën e LSM-së.

Sindikata paralajmëron se në periudhën e ardhshme aktivitetet e saj do t’i drejtojë kah realizimi i motos së zgjedhur nga ana e organizatave ndërkombëtare sindikale – “Marrëveshje e re sindikale për rimëkëmbje dhe qëndrueshmëri”.

Related posts

MMJPH: Filloi shënimi i Javës evropiane të mobilitetit 2021

Admin

Gjykata Penale: Nëse Rashkovski keqpërdor lejen për të dalë, atëherë do t’i caktohet paraburgim

Admin

Tre të vdekur në qendrën Kovid, ulet numri i kontrolleve

Admin

Zaev për Ballkanin e Hapur: Kosova si shtet i pavarur i ndërton qëndrimet e veta, ne i respektojmë ato

Admin

Maqedonia e Veriut dhe Kosova me kontroll të përbashkët doganor në vendkalimin kufitar hekurudhor Bllacë – Hani i Elezit

Admin

Njerëz të Musa Xhaferit “ndezin motorët“ në përkrahje të Nevzat Bejtës

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com