22.4 C
Los Angeles
November 30, 2021
DailyNews – MK
Maqedoni

Kuvendi dhe Qendra e Gjenevës për menaxhim me sektorin e sigurisë nënshkruajtën Memorandum mirëkuptimi

Shkup, 19 nëntor – Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi dhe drejtori i Qendrës së Gjenevës për menaxhim me sektorin e sigurisë (DKAF) Tomas Gerber nënshkruan Memorandum mirëkuptimi ndërmjet Qendrës së GjenevëS për menaxhim me sektorin e sigurisë (DCAF) dhe Maqedonisë së Veriut, për partneritet në zbatimin e “Programit për reforma në sektorin e sigurisë dhe inteligjencës në Republikën e Maqedonisë së Veriut” (2021-2026).

Siç theksohet në kumtesën e Kuvendit, drejtori Gerber shprehu mirënjohje për bashkëpunimin konstruktiv me Kuvendin dhe përshëndeti përpjekjet për përmirësimin e mbikëqyrjes së sektorit të sigurisë. Ai nënvizoi se miratimi i ligjeve që themeluan institucionet përkatëse në sektorin e inteligjencës nënkupton procedura komplekse dhe është një tjetër konfirmim i përkushtimit të shtetit dhe Kuvendit për reforma demokratike. Për kënaqësinë e programit të DCAF për mbështetjen e Kuvendit, i cili në vitin 2018 filloi partneritetin strategjik me nënshkrimin e Memorandumit të parë të Mirëkuptimit për zbatimin e projektit “Zhvillimi i Mbikëqyrjes Parlamentare dhe të Pavarur”, falë partnerëve ndërkombëtarë si Bashkimi Evropian, Holanda, Suedia dhe Zvicra, të cilat kontribuan në suksesin e projektit aktual, bashkëpunimi vazhdon deri në vitin 2026.

Xhaferi iu referua përfitimeve të bashkëpunimit me DCAF në kuadër të “Programit për reforma në sektorin e inteligjencës në Republikën e Maqedonisë së Veriut” dhe shprehu besimin se së shpejti do të funksionalizohet Dhoma e Mbrojtur në Kuvend, e cila do të vërë në funksionim të plotë pajisjet që janë të prokuruara në kuadër të Programit. Ai theksoi se reformat në sektorin e sigurisë dhe inteligjencës synojnë stabilitet më të madh, sundim të ligjit dhe siguri të shtetit dhe qytetarëve dhe përmbushjen e standardeve të Bashkimit Evropian në këtë fushë.

Bashkëbiseduesit, siç thuhet në kumtesë, ranë dakord se ceremonia e sotme e nënshkrimit të Memorandumit është një tjetër konfirmim i përkushtimit të vendit për ndërtimin e institucioneve të forta, duke konfirmuar trajektoren e reformave dhe marrëdhëniet e ngushta me organizatat ndërkombëtare që synojnë hapjen e rrugës drejt Bashkimit Evropian.

Related posts

OSBE-ja dhe Agjencia për Rini dhe Sport nisin fushatë ndërgjegjësuese kundër mostolerancës dhe urrejtjes

admin

Prej sot në kafene vetëm me 2 doza të vaksinave, paralajmërohen dhe masa të reja

admin

Policia e Tetovës filloi projekt “Siguri më e madhe e fëmijëve në komunikacion nga shtëpia në shkollë”

admin