22.8 C
Skopje, NM
30/07/2021
DailyNews.mk
Maqedoni

KSI: Gjendja epidemiologjike në vend është stabile

Shkup, 19 korrik  – Komisioni për Sëmundje Infektive në mbledhjen e sotme ka shqyrtuar gjendjen epidemiologjike në vend, me çrrastë ka konstatuar se ka një rritje të lehtë të të prekurve nga Kovid-19 dhe atë në Shkup dhe Tetovë. Sipas analizave të KSI-së rritja në Tetovë është shënuar për shkak të mosrespektimit të rekomandimeve gjatë ahengjeve familjare të organizuara në ambiente të mbyllura.

Megjithatë sipas Komisionit në fjalë edhe përkundër rritjes së lehtë të rasteve gjendja në vend është stabile dhe nëpër spitale nuk ka presion. KSI-ja vlerëson se për momentin mbeten masat aktuale dhe nuk ka nevojë për masa të reja restriktive.

Ministria e Shëndetësisë apelon deri tek të gjithë qytetarët që të respektojnë masat dhe rekomandimet, me çrrastë do të kontribuojnë në parandalimin e përhapjes së Kovid-19.

Related posts

Bëni kujdes gjatë vizitave në Vodno dhe vendet e tjera për piknik, apelojnë nga Qyteti i Shkupit

Admin

Nisma “Më mirë për Tetovën”: Ndryshimet në KZ në prag të zgjedhjeve lokale është një veprim jodemokratik

Admin

ARDB dhe OSBE nënshkruan Memorandum për zbatimin e projekteve të përbashkëta 2021 – 2024

Admin

Mosrespektimi i masave e rrit numrin e pacientëve të hospitalizuar nga korona në Tetovë

Admin

Kuvendi i miratoi ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit për shtetësi

Admin

Është parandaluar garë ilegale në autostradën Saraj – Tetovë

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More