26.6 C
Los Angeles
July 2, 2022
DailyNews – MK
Maqedoni

KRSKRR me këshilla si të ngasni veturën në kushte dimërore

Shkup, 14 janar – Këshilli Republikan për Siguri në Komunikacionin Rrugor (KRSKRR) dërgoi disa këshilla për vozitje të sigurt në kushte dimërore.

“Shfrytëzoni pajisjet e obligueshme dimërore. Kujdesuni për rregullsinë teknike të automjetit. Rripi i sigurisë gjithnjë le të jetë i lidhur. Dilni nga shtëpia dhjetëra minuta më herët që të keni kohë ta ngrohni automobilin, t’i shkrini xhamat ose që t’i pastroni gomat nga bora dhe ngricat. Nëse keni mundësi, mbani karburant rezerv në rast se mbeteni në komunikacion. Vozitni në distancë më të madhe nga automjetet tjera dhe shmangni lëvizjet e ashpra dhe të papritura”, thuhet në kumtesën e KRSKRR.

Nga atje bëjnë thirrje që të respektohet shpejtësia e vozitjes, veçanërisht në afërsi të vendkalimeve për këmbësorë, shkolla dhe kopshte.

“Mos nxitoni dhe frenoni shpejtë pasi veprime të tilla do të çojnë në rrëshqitje. Frenoni më herët dhe mbani në mend se duhet të ulni frenat për të drejtuar dhe kthyer. Në kushtet e drejtimit të dimrit, distanca e frenimit është 50 për qind më e gjatë se në kushte normale. Jini të durueshëm dhe parakaloni automjetet vetëm kur është e sigurt. Gjatë vozitjes rekomandohet kontrolli i lehtë i gazit. Në kushtet e dimrit është më mirë të ndërroni shpejtësinë më herët, pra të ndërroni shpejtësinë më të hershme. Në sipërfaqet e ngrira, rekomandohet shpejtësia e dytë. Njoftohuni për gjendjen e rrugëve”, njoftojnë nga KRSKRR.

Shtojnë se është mirë që në automobil të keni një lopatë të vogël, pak rërë, leckë për fshirje, një fshesë të vogël për pastrimin e borës nga xhamat, antifriz, llak kundër ngrirjes së xhamave dhe llak për bravat.

“Në dimër gjithmonë mbani rezervuarin e mbushur, pa dallim nëse jeni bllokuar në rrëmujën e qytetit ose keni ndonjë aksident në rrugë. Sasia e mjaftueshme e karburanteve në rezervuar do të jua sigurojë se cila do t’iu jetë e nevojshme që të arrini deri në destinacionin e dëshiruar”, këshillon KRSKRR.

Related posts

Orientimi në prodhim eviton pasojat e krizës ekonomike

admin

Ministri Shaqiri me urim për përfundimin e vitit shkollor

admin

Kuvendi dhe Qendra e Gjenevës për menaxhim me sektorin e sigurisë nënshkruajtën Memorandum mirëkuptimi

admin