13 C
Los Angeles
December 3, 2021
DailyNews – MK
Maqedoni

Konferenca e nëntë ndërkombëtare e SHPRM-së

Shkup, 19 nëntor – Konferenca e nëntë vjetore ndërkombëtare e Shoqatës së përkthyesve dhe interpretusve (SHPRM) sot do të mbahet në mënyrë virtuale në platformën “Zum”. Tema e konferencës është “ISO Standarde për përkthim dhe interpretim – Opsion ose obligim?”

Në konferencë fjalim do të mbajnë kryetarja e SHPRM-së, Ana Popova Manasievska, udhëheqësi i repartit për standardizim të përgjithshëm, Instituti për standardizim, Goran Pletvarski, kryesuesi i Grupit punues për përkthim pranë Komitetit teknik 37 për gjuhë dhe terminologji të ISO-s, nënkomiteti 5, Hulio Montero…

SHPRM është shoqatë e përkthyesve dhe interpretuesve, e themeluar në vitin 2010, nga dhjetë përkthyes dhe interpretues të cekur honorarë dhe profesorë. Çdo vit Shoqata organizon konferencë vjetore.

Related posts

Milloshoski: Nënshkrimet e “Levicës” do të hiqen nga nisma për rrëzimin e qeverisë

admin

Shahpaska: Propozim-buxheti civil i MPPS-së për vitin 2022 është 50,6 miliardë denarë

admin

Iniciativa më Mirë për Tetovën: Pa përgjegjësi nuk ka qetësi!

admin