24.8 C
Skopje, NM
25/06/2021
DailyNews.mk
Politika

Komiteti i Helsinkit: Të sëmurët kronikë të lënë në mëshirë të virusit

Komiteti i Helsinkit publikoi raportin mujor për të drejtat e njeriut në Maqedoninë e Veriut. Sipas raportit, të sëmurët kronikë janë lënë në (pa)mëshirën e virusit, madhja 50 punonjëse të tekstilit në shtator kanë paraqitur shkelje të të drejtave të punës.

Siç njoftojnë nga komiteti, masat për mbrojtje dhe parandalim nga coronavirusi nuk vlejnë për të sëmurët kronikë dhe janë lënë në mëshirën e virusit, dhe po ashtu ekziston diskriminim në bazë të gjinisë në MPB.

Në raport përmenden edhe temat për torturë dhe trajtim johuman ku është theksuar se ka arrestime të pabazuara dhe tejkalim të forcës gjatë arrestimit të një të riu në Shkup.

Komiteti i Helsinkit dënon veprimet brutale të policisë dhe u bën thirrje që të kenë marrëdhënie jo diskriminuese ndaj romëve.

Related posts

Samit dy ditor i BE-së në Bruksel

NEFAIL EMINI

Këshilli për Bashkëpunim Rajonal do ta prezantojë Barometrin Ballkanik 2021

NEFAIL EMINI

Përmbledhje/ Maqedonia V dhe Shqipëria të zhgënjyera nga BE-ja, thonë se bënë gjithçka që duhej

NEFAIL EMINI

Pendarovski – Kodheli: Maqedonia dhe Shqipëria meritojnë negociatat me BE-në

NEFAIL EMINI

Gjenerali Uollters: Kontributi i Maqedonisë së Veriut në NATO me rëndësi vitale

NEFAIL EMINI

SHBA-të të dëshpruara që BE nuk miraton kornizën negociuese me Shkupin

NEFAIL EMINI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More