1.8 C
Skopje, NM
25/10/2021
DailyNews.mk
Ekonomi

Kinë, 81 % rritje e investimeve të huaja në vitin 2020

Kina tërhoqi mbi 520 miliardë dollarë amerikanë investime të huaja vitin e kaluar, 81 % më shumë se në vitin 2019, bëri të ditur Administrata e Këmbimit Valutor në një raport të publikuar ditët e fundit.

Me rimëkëmbjen e qëndrueshme ekonomike dhe përmirësimin e mjedisit të biznesit, investimet e huaja të drejtpërdrejta në pjesën kontinentale të Kinës u rritën 14 % vjet. Ndërkohë, fluksi i investimeve të huaja në tregun kinez të letrave me vlerë arriti 254.7 miliardë dollarë amerikanë, me një rritje 73 % në krahasim me 2019-n.

Sipas raportit, investimet e huaja neto në bonot kineze u shtuan 86 %, duke kapur vlerën 190.5 miliardë dollarë amerikanë, ndërsa në aksione arritën në 64.1 miliardë dollarë, 43 % më shumë në krahasim me vitin 2019.

Ndërkohë, investimet e drejtpërdrejta kineze jashtë vendit u ulën 20 % për shkak të ndikimit të përhapjes së COVID-19 në mbarë botën.

Në raport vlerësohet se shtimi i dukshëm i investimeve të huaja në tregun e letrave me vlerë ka ardhur nga perspektiva e mirë e zhvillimit ekonomik, politika e matur monetare dhe hapja e nivelit të lartë e tregut financiar të Kinës.

Related posts

Kovaçevski: Ka mjaftueshëm energji elektrike për amvisëritë, çmimi ngelet i njëjtë

Admin

Paga mesatare në gusht 28.642 denarë

Admin

Vazhdon mbështetja shtetërore për kooperativat bujqësore

Admin

Ngjarje përfundimtare nga projekti “Mbështetje për zhvillim të kooperativave bujqësore”

Admin

Do të shpallet një tender për REK Manastir, ofrohet pak thëngjill

Admin

LSM kërkon rritje të pagave përndryshe do të rritet varfëria

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com