10.8 C
Skopje, NM
15/06/2021
DailyNews.mk
Ekonomi Përzgjedhjе nga redaktori

Investimet e huaja/ Energjia dhe gazi gjeneruan 90 milionë euro, rritje 50% krahasuar me 2019

Sektorët e energjetikës dhe gazit gjeneruan 90 milionë euro investime të huaja, me një rritje 50% krahasuar me vitin 2019. Sipas Bankës së Shqipërisë, investimet në energjetikë zunë 41% të investimeve të huaja në ekonominë shqiptare për 3-mujorin e dytë të 2020. Ndërsa gazsjellësi TAP, që është në fazën e ndërtimit të tubacionit nën ujë, ka sjellë pjesën më të madhe të totalit financiar përsa i takon sektorit të gazit.

Gjithashtu në tremujorin e dytë të vitit, edhe sektori financiar regjistroi një rritje të thellë me 22% të investimeve të huaja, duke prekur shifrën e 49 milionë eurove. Ndërsa rritje surprizuese ka në shifrat në industrinë përpunuese.

“18 milionë euro investime të huaja, shënohen në 3 mujorin e dytë të 2020, në sektorin përpunues, ose tre herë më shumë krahasuar me një vit më parë”, sipas BSH-së. Investimet në industrinë nxjerrëse u rritën në 6 milionë euro, për këtë periudhë.

Related posts

Editorial/ Cilat janë rreziqet që mund të paraqiten nga Kina dhe Rusia për NATO-n

NEFAIL EMINI

Zaev – Duda: Është shumë e rëndësishme mbështetja polake për RMV-në në BE

NEFAIL EMINI

Konjufca: Çështja e Asociacionit të komunave me shumicë serbe, është çështje e mbyllur

NEFAIL EMINI

Merkel në samitin e NATO-s: Fushata propagandistike e Rusisë pjesë e agjendës sonë

NEFAIL EMINI

Zoran Zaev: Maqedonia e Veriut është e përkushtuar në sigurinë kolektive të NATO-s

NEFAIL EMINI

Jens Stoltenberg: NATO duhet që t’i përgjigjet rritjes së ndikimit të Kinës

NEFAIL EMINI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More