14.7 C
Los Angeles
May 23, 2022
DailyNews – MK
Kosovë

Hoti kërkon dakordim me opozitën dhe Këshillin ekonomik-social për pagën minimale

Deputeti i LDK-së, Avdullah Hoti, duke folur në emër të grupit të LDK-së për qëndrimin rreth pagës minimale i ka kundërshtuar disa nga nenet e projektligjit për pagën minimale.

Ai e quajtur gabim ndarjen nga rritja e pagës minimale të veteranëve, personave me nevoja të veçanta si dhe normën tatimore të pagës mbi 250 euro.

Hoti i ka thënë ministrit Murati që të bëjë punë më të mirë pasi është më i dijshëm se kaq.

“Unë e kam pasur bashkëpunëtorë në Ministrinë e Financave, ky ministër dinë më mirë sesa kaq në normat tatimore, ky ndryshim i shkallëve të tatimit nuk është i mirë”, tha Hoti.

Në fund Hoti në emër të grupit parlamentar të LDK-së ka kërkuar që projektligji si i tillë të tërhiqet nga qeveria dhe të arrihet një dakordim ndërmjet opozitës e po ashtu edhe Këshillit Ekonomik dhe Social.

“Paga minimale vendoset për te ruajt standardin e një kategorie sociale. Kush janë ata?, Janë punëtorët e sektorit privat. Ju që e keni shkruar këtë ligj nuk e arrini atë qëllim. Ju vetëm targetoni. Nuk arrihet qëllimi i barazisë sociale. Nuk është e domosdoshme vetëm të diskutohet me partnerët social mirëpo duhet të arrihet dakordim. Ne nuk mund të themi asnjëherë që kemi konsumuar diskutimet me partnerët social për dakordim. Me partnerët social, qeveria duhet domosdo të komunikojë”, tha tutje Hoti.

Related posts

Ekskluzive: Ambasada Amerikane flet për mos-ftesën e Kosovës në Samitin e Demokracisë – Kosova partner i palëkundur

admin

TI publikon Indeksin e Integritetit në sektorin e Mbrojtjes: Kosova me rrezik të lartë të korrupsionit në këtë sektor

admin

Qeveria u vazhdon edhe për dy muaj shtesat prej 10 për qind për stafin shëndetësorë

admin