18.8 C
Skopje, NM
28/09/2021
DailyNews.mk
Ekonomi

Hapet aplikimi për shtesat e fëmijëve dhe pagesën e lehonave

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka njoftuar se është hapur aplikimi për pagesat e lehonave dhe shtesat e fëmijëve.

Përmes një njoftimi ku janë dhënë edhe vegëzat që duhet të ndiqen, kjo ministri ka njoftuar se aplikimi është hapur.

Njoftimi i plotë:

U hap aplikimi për mbështetjen për lehonat dhe shtesat për fëmijë. Ndiqni vegzën përkatëse më poshtë për të aplikuar:

➡ 170€ në muaj për nënat e reja (lehonat): https://ekosova.rks-gov.net/SubService/311

➡ 20€ në muaj për fëmijët e moshës 0-24 muaj: https://ekosova.rks-gov.net/SubService/312

Nga janari i vitit 2022 gradualisht do të shtohen grupmosha të tjera deri në moshën 16 vjeçare, për të cilat vlera e shtesës është 10 euro në muaj.

Ndryshe, ministri i Financave, Punës e Transfereve, Hekuran Murati ka bërë të ditura detaje në lidhje me shtesat e fëmijëve dhe pagesave për lehonat në bazë të Pagës së Ringjalljes Ekonomike.

Murati ka thënë se të drejtë në këtë pagesë do të kenë edhe lehonat e punësuara edhe ato që figurojnë si të papuna.

“Pagesat për lehona do të ofrohen për të gjitha gratë që janë mbi 18 vjeç, shtetase të Republikës së Kosovës e që kanë lindur fëmijë nga data 1 gusht e këtij viti e tutje. Pagesa bëhet për dy kategori”, tha Murati.

“Pagesa bëhet për lehonat e papunësuara, ato që na ATK figurojnë si të papunësuara në 12 muajt e fundit para datës së lindjes për të cilat mbështetja do të jetë në vlerën e pagës minimale për 6 muaj”, tha ai.

Tutje ai shtoi se, “Po ashtu për ato të punësuarat janë për 3 muaj, kjo është si shtesë, e asaj që tashmë e marrin. Lehonat e punësuara mund të aplikojnë për masën edhe nëse paguhen nga ajo që tashmë u takon sipas Ligjit”, tha Murati.

Related posts

Në Republikën Serbe ndalohet importi i rrushit nga Maqedonia e Veriut për shkak të pesticideve

Admin

Oda Ekonomike: Turizmi i Maqedonisë së veriut me numra më të dobët në rajon, rimëkëmbja më herët në vitin 2023

Admin

Grupacioni Parkland shënon 5 vjetorin e themelimit

Admin

Takim i Shoqatës së kursimtarëve nga banka “Eurostandard” me Delegacionin e BE-së

Admin

Një në dhjetë e të punësuarve në Shqipëri paguhen nën kufirin e varfërisë prej 5 dollarësh në ditë

Admin

BERZH-i do t’i prezantojë rezultatet nga programi GEFF

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com