9.8 C
Skopje, NM
26/10/2021
DailyNews.mk
Maqedoni Përzgjedhjе nga redaktori

Gjyqësori në vend është në probleme, 385 kërkesa deri tek Gjykata europiane për arbitrazh!

Gjyqësori në vend ka një problem me kriteret dhe miratimin e gjykimeve brenda ligjit dhe veçanërisht me standardet evropiane për të cilat Maqedonia është e lidhur ligjërisht. Arsyet përcaktohen në ligjin evropian, dështimi i ekzekutivit në gjyqësor dhe pasojat janë një numër aktgjykimesh për të cilat Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut konstaton se ankesat kundër tij janë të bazuara dhe vendos për të filluar procedurat e arbitrazhit, transmeton Zhurnal.mk.

Që nga 1 korriku 2020, gjithsej 385 kërkesa janë dorëzuar në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut në Strasburg nga qytetarë të Maqedonisë Veriore, tha Hartmut Rank, Drejtor i Programit të Sundimit të Ligjit të Fondacionit Conard Adenauer

Sipas tij, numri është alarmant krahasuar me numrin e aplikacioneve të paraqitura nga vendet e tjera për sa i përket popullsisë.

– Në vitin 2018, gjithsej 12 vendime u miratuan nga GJEDNJ kundër në atë kohë IRJM, tani Maqedonia Veriore dhe në të cilën të paktën një qytetar ishte shkelur e drejta, tha Rank. Ai shtoi se ekzistojnë dy grupe që janë objekt i këtyre kërkesave, dhe kjo është përdorimi i dhunës në veprimet e shërbimeve të sigurisë – policia dhe kryerja e procedurave në një mënyrë të padrejtë.

Byroja e Avokatisë për vite me radhë është përballur me vështirësi në sigurimin e lidhjes midis GJEDNJ, institucioneve kombëtare dhe Komitetit të Ministrave, i cili mbikëqyr ekzekutimin e gjykimeve.

– Problemi kryesisht qëndron në mungesën e të kuptuarit të pozicionit të agjentit. Nuk është shpesh që edhe institucionet nuk e kuptojnë rolin tonë kur bëhet fjalë për procesin e zbatimit, ndërsa njerëzit jashtë institucioneve lokalizojnë problemin e mosekzekutimit dhe çështjeve të shumta të mbetura nën mbikëqyrjen e Komitetit të Ministrave në Byronë e Avokatisë ose midis kësaj Byroje dhe Ndër departamentit një komision për të zbatuar vendimet, tha Jonova, transmeton Zhurnal.mk.

Jonova vuri në dukje si një problem në ekzekutimin e vendimeve mungesën e dinamikës në ndërmarrjen e aktiviteteve specifike, si dhe stafin e vogël në dispozicion të Byrosë së Avokatisë.

Sipas saj, kjo është me të vërtetë shumë shqetësuese sepse ekziston një numër i madh i të ashtuquajturve rastet e përsëritura.

Related posts

Maqedoni, do të vlejnë fletëvotimet që nuk do të kenë vulë

Admin

Seanca e 115 e Qeverisë, ja vendimet

Admin

Istrefi: Prioritet i parë do te jetë zgjidhja e kaosit urbanistik në Strugë

Admin

Maqedoni, nga nëntori do të kërkohet doza e dytë për hyrje në kafene

Admin

Ahmeti: Më 31 tetor duke votuar për Nevzat Bejtën hapim një kapitull të ri suksesi

Admin

Ndërmerren masa kundër mësimdhënësit i cili ushtroi dhunë në një shkollë në Butell të Shkupit

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com