28.5 C
Los Angeles
August 9, 2022
DailyNews – MK
Bota Kovid-19

Franca e vazhdoi gjendjen e jashtëzakonshme deri më 16 shkurt

Franca e ka vazhduar gjendjen e jashtëzakonshme deri më 16 shkurt për shkak të numrit në rritje të rasteve të infeksionit me koronavirus.

Për shkak të mungesës së kuorumit gjatë seancës së Asamblesë kombëtare të martën, gjendja e jashtëzakonshme u zgjat vetëm deri më 14 dhjetor.

Megjithatë, votimi u zhvillua përsëri dje dhe gjendja e jashtëzakonshme u zgjat deri më 16 shkurt.

Gjendja e jashtëzakonshme pandemike dymujore, e shpallur në muajin mars për dy muaj, u rinovua më 17 tetor me dekret të Qeverisë.

Kjo i jep Qeverisë fuqi për të kufizuar të drejta të caktuara të qytetarëve në tërë vendin ose në rajone të caktuara.

Related posts

Rusia nis bombardues bërthamorë në Mesdhe: Dislokimi më i madh që nga Lufta e Ftohtë

admin

Vizita e Presidentit Biden në Lindjen e Mesme dhe rivaliteti saudito-iranian

admin

Rusia filloi bombardimet në Ukrainë

admin