2.8 C
Skopje, NM
25/10/2021
DailyNews.mk
Covid-19 Maqedoni Përzgjedhjе nga redaktori

Fillon paraqitja për vaksina kundër Covid-19

Stacioni onlajn përmes të cilit qytetarët do të mund të paraqiten për vaksinim kundër Kovid-19, duhet të funksionojë prej sot.

“Secili vetë do të mund të paraqitet, ndërsa sistemi do të jetë ai i cili do të gjenerojë cilat janë prioritetet”, informoi dje ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe.I pyetur se si do të kenë kontroll se mjekët familjarë u janë paraqitur pacientëve të tyre, Filipçe tha se kjo do të ishte në atë mënyrë që të ketë një konfirmim mbrapa në sistemin “Termini im” se ata janë të mendimit që të vaksinohen.

“Ne e kemi listën e saktë. Tani po flasim për kategorinë tjetër me përparësi të qytetarëve të moshuar mbi 70 vjeç të cilët gjithashtu hyjnë në këtë, të themi, raundin e parë të vaksinimit. Pas kontaktit nga mjeku i familjes, informacioni regjistrohet në sistemin “Termini im” në të cilin deklarohet vullneti për vaksinim dhe bëhet orari i saktë me kohën dhe pikën sipas afërsisë në lidhje me vendbanimin dhe kjo është e mjaftueshme për të caktuar një takim dhe është normale që qytetari të pritet të vaksinohet”, tha Filipçe, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pasi vizitoi poliklinikën Bit Pazar, ku do të ruhen vaksinat kundër Kovid-19.

Në harmonizim me kapacitetin e kuadrit shëndetësor, në disa poliklinika de shtëpi të shëndetit do të ketë nga shumë pika për vaksinim të cilët do të punojnë në dy turne që të mund të imunizohen numër më i madh i qytetarëve.

“Ky plan të cilin e kemi bërë, operativ sipas numrit të vaksinave, i cili do të jetë në dispozicion, sipas orarit tashmë është bërë para së gjithash si grup më me prioritet për vetë punëtorët të cilët punojnë me pacientë për Kovid, si do të paraqiten, si do të pranohen dhe në cilin vend saktë do të zbatohet vaksinimi. Në atë kuptim biseduam për atë se si do të organizohen pikat në Shtëpinë e Shëndetit në Shkup, në poliklinikat “Çento”, “Bukuresht” dhe “Jane Sandanski” me disa pika fizikisht nëpër ndërtesat në dy ndërrime dhe nga një ndërrim në poliklinikat “Gjorçe Petrov” dhe “Mllin Ballkan”. Në praktikë të gjitha shtatë poliklinikat do të jenë aktive”, theksoi Filipçe, transmeton Zhurnal.mk

Deri në fund të shkurtit në shtet pritet të arrijnë 200.000 vaksina nga prodhuesi kinez “Sinofarm”. Në mars priten vaksinat e “AstraZeneka” në pajtim me KOVAKS mekanizmin.

Related posts

Menduh Thaç: Fitorja e Qytetit të Shkupit varet nga BDI-ja në Shkup, ndërsa sonte i uroj fitore BDI-së në Tetovë

Admin

A do t’i kthehen qytetarët drurit për t’u ngrohur, shitësit: Interesimi për blerjen e drurit është i dobët

Admin

Pranohet ankesa e ASH-AAA-së, në Dibër do të ketë rivotim në një vendvotim

Admin

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristian Mickoski në takime me qytetarët e Peshtanit, Raçës, Elshanit

Admin

Forumi i gruas dhe ai rinor i BDi- Çair, organizuan marshin e blertë (FOTO)

Admin

Presidenti Pendarovski u ndau certifikata pjesëmarrësve të Shkollës së parë për politika

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com