22 C
Los Angeles
November 28, 2021
DailyNews – MK
Arsimi dhe Shkenca Bota

Ekspertët e marketingut po përpiqen që të fusin reklamat edhe në ëndrra – paralajmërojnë shkencëtarët

Studiuesit dhe ekspertët e gjumit kanë paralajmëruar për një taktikë të sapolindur marketingu: ‘injektimi’ i reklamave në ëndrrat tuaja.

Sipas medieve të huaja, studiuesit nga Harvardi, MIT dhe Universiteti i Montreal publikuan një ese në revistën Aeon mbi ‘ndikimin e ëndrrave’, duke paralajmëruar se, sipas një sondazhi të fundit, 77 për qind e ekspertëve të marketingut për përdorin reklamat ‘dreamtech’ në tre vjetët e ardhshme.

“Studime të shumta të marketingut po testojnë hapur mënyra të reja për të ndryshuar dhe nxitur sjelljen për të blerë përmes ‘ndikimit të gjumit dhe ëndrrave’”, shkroi ekipi.

“Përdorimi komercial dhe fitimprurës i inkubacionit të ëndrrave – prezantimi i stimujve para ose gjatë gjumit për të ndikuar në përmbajtjen e ëndrrave – po bëhet me shpejtësi realitet”.

Related posts

Mbrojtja e relikeve kulturor nepërmjet aplikimit të gjerë të teknologjisë shkencore.

admin

Japonia dhe Kina bien dakord për të rifilluar udhëtimet e biznesit

admin

Zvicra voton për heqjen e masave ndërsa rastet rriten

admin