18.8 C
Skopje, NM
28/09/2021
DailyNews.mk
Maqedoni Rekomanduar

Ekspertë gjerman do të angazhohen për të hetuar shkaqet që çaun në tragjedinë e Tetovës

Tetovë, 10 shtator – Gjatë ditës së sotme është konfirmuar mbështetja nga NATO, gjegjësisht Gjermania, me çka miratohet vendimi që në vend të arrijnë ekspert të shkallës më të lartë për ekspertiza dhe hetime gjatë fatkeqësive, që të ndihmojnë në zbulimin dhe vërtetimin e shkaqeve të zjarrit në spitalin modular në Tetovë, njoftojnë nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Bëhet fjalë për një ekip të ekspertëve të cilët vijnë nga Gjermania, apo më saktë nga njësiti i kriminalistikës (BKA), fusha e veprimit të të cilëve është në bashkëpunimin ndërkombëtarë, hetime dhe zhvillim. BKA (https://www.bka.de/EN/Home/home_node.html) është me ekspertizë të lartë për mbështetje gjatë hetimeve, posaçërisht në pjesën e forenzikës, DNK analizave, hetimeve elektronike dhe identifikimeve.

Në detyrat speciale të cilat i punon BKA është edhe ekipi që punon në hetime me viktima në katastrofa dhe fatkeqësi.

Bëhet fjalë për institucion i cili në Gjermani ka një traditë 60 vjeçare të veprimit, me afro 7000 të punësuar. Ekipi i ekspertëve do të bashkëpunoj me MPB-në dhe do ta ndihmojë hetimin që e udhëheq Prokuroria Themelore Publike.

Related posts

Konferencë shtypi e kryeministrit Zaev dhe kryetares së KE-së, fon der Lajen (drejtpërdrejtë)

Admin

Deponia e shetitorja në Dibër ngelën vetëm fjalë në letër, premtimet nuk u realizuan

Admin

ASHMMA: Vitin e kaluar ka rënë në minimum profiti i televizioneve në Maqedoni

Admin

Gjyqtarët nuk ndihen të lidhur mjaftueshëm me punën e Këshillit Gjyqësor, nevojitet transparencë e plotë

Admin

Kacarska e njofton Mariçiqin për kushtet e punës në Gjykatën Kushtetuese

Admin

Dimitrov: Vizita e Fon der Lajenit sinjal i fuqishëm për nevojën e fillimit të negociatave me BE-në

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com