22 C
Los Angeles
November 28, 2021
DailyNews – MK
Ekonomi

Ekonomia e BE-së gjatë tremujorit të tretë rritet me 2.1 për qind

Ekonomia e Bashkimit Evropian (BE) ka shënuar rritje me 2.1 për qind në tremujorin e tretë të këtij viti ku u zbutën masat kundër pandemisë COVID-19 në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2020.

Zyra evropiane e Statistikave thotë se Produkti i Brendshëm Bruto (PBB) në Eurozonë në krahasim me tremujorin e mëparshëm është rritur për 2.2 për qind. Në Eurozonë, nga ana tjetër, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2020 është rritur për 3.7 për qind.

Ndërkohë, PBB i rregulluar sezonalisht në BE, në tremujorin e tretë të këtij viti në krahasim me tremujorin e mëparshëm është rritur për 2.1 për qind, kurse në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2020 ka shënuar një rritje prej 3.9 për qind.

PBB në tremujorin e dytë të këtij viti ishte rritur për 2,1 për qind në Eurozonë dhe 2 për qind në BE.

Në periudhën në fjalë ekonomia gjermane u rrit për 1.8 për qind, e Francës me 3 për qind, e Italisë me 2.6 për qind dhe e Spanjë me 2 për qind.

Punësimi në BE, në tremujorin e tretë të vitit 2021 u rrit për 0.9 për qind në krahasim me tremujorin e mëparshëm, kurse 2,1 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2020.

Në Eurozonë, në këtë periudhë u rrit 0.9 për qind dhe në krahasim me vitin e kaluar 2 për qind.

Related posts

Telekomi i Maqedonisë i ka rritur të ardhurat nga shitja për 5,7 për qind

admin

Për hekurudhën drejt Bullgarisë për vitin 2021 janë projektuar 1.8 miliardë denarë

admin

Mbahet ankandi i 16-të i letrave me vlerë për vitin 2021, shiten 20 milionë euro me kohëzgjatje 5 vjeçare

admin