19 C
Skopje, NM
12/04/2021
DailyNews.mk
Ekonomi Politika

Prej sot çertifikatat e lindjes mund t’ua sjellë në shtëpi edhe postjeri

Posta shtetërore ka vendosur një shërbim të ri për çertifikatat e lindjes nga evidenca amë, kështu që të njejtat do të dorëzohen nëpër adresa, informon Zhurnal.

“Posta i dorëzon çertifikatat e lindjes në adresë të çdo qytetari të interesuar në gjithë shtetin. Shmangni komunikacionin dhe pritjen radhë para sporteleve dhe mos rrezikoni të infektoheni me covid”, bëjnë thirrje kështu nga Posta.

Procedura vijon në katër hapa të thjeshtë. Së pari duhet të regjistroheni në https://e-portal.uvmk.gov.mk , që është platformë për admiinstratën e librave amë, e cila garanton të dhënat personale dhe mund të paguani në mënyrë elektronike. Aty sigurisht duhet të mbushen të dhënat, të zgjedhet mënyra e dorëzimit, ndërsa taksa paguhet në mënyrë elektronike gjithashtu.

Postjeri i dorëzon dokumentet e kërkuara në adresë të banimit në afat prej 72 orëve.//Zhurnal.mk

Related posts

Analizë/ Edhe vota e fundit do të jetë përcaktuese për kryetarin e ri të Strugës

Nefail Emini

Editorial: Me ndihmën e ndërkombëtarëve të zbulohen përgjegjësit e pasaportave false!

Nefail Emini

Shkon në 25 mijë numri i të vaksinuarve në QS “Boris Trajkovski”

Nefail Emini

Zaev dhe opozita shqiptare arrijnë marrëveshje për “Shtetësinë”

Nefail Emini

Sela për Ademin: Të mos qëndrojnë prapa dyerve kur ne bëjmë takime

Nefail Emini

Kompanitë globale po shesin pasuritë e tyre të paluajtshme

Nefail Emini

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More