19 C
Skopje, NM
12/04/2021
DailyNews.mk
Ekonomi

Kinë, 81 % rritje e investimeve të huaja në vitin 2020

Kina tërhoqi mbi 520 miliardë dollarë amerikanë investime të huaja vitin e kaluar, 81 % më shumë se në vitin 2019, bëri të ditur Administrata e Këmbimit Valutor në një raport të publikuar ditët e fundit.

Me rimëkëmbjen e qëndrueshme ekonomike dhe përmirësimin e mjedisit të biznesit, investimet e huaja të drejtpërdrejta në pjesën kontinentale të Kinës u rritën 14 % vjet. Ndërkohë, fluksi i investimeve të huaja në tregun kinez të letrave me vlerë arriti 254.7 miliardë dollarë amerikanë, me një rritje 73 % në krahasim me 2019-n.

Sipas raportit, investimet e huaja neto në bonot kineze u shtuan 86 %, duke kapur vlerën 190.5 miliardë dollarë amerikanë, ndërsa në aksione arritën në 64.1 miliardë dollarë, 43 % më shumë në krahasim me vitin 2019.

Ndërkohë, investimet e drejtpërdrejta kineze jashtë vendit u ulën 20 % për shkak të ndikimit të përhapjes së COVID-19 në mbarë botën.

Në raport vlerësohet se shtimi i dukshëm i investimeve të huaja në tregun e letrave me vlerë ka ardhur nga perspektiva e mirë e zhvillimit ekonomik, politika e matur monetare dhe hapja e nivelit të lartë e tregut financiar të Kinës.

Related posts

Kompanitë globale po shesin pasuritë e tyre të paluajtshme

Nefail Emini

Parashikimet e FMN-së rritin çmimet e naftës

Nefail Emini

Saudi Aramco në bisedime për shitjen e mbi 10 miliardë dollarë aksione

Nefail Emini

Pekini ka më shumë miliarderë se çdo qytet tjetër

Nefail Emini

Banka krijon për herë të parë një monedhë dixhitale

Nefail Emini

Vaksinimi dhe stimujt fiskalë, FMN parashikon rimëkëmbjen e ekonomisë botërore

Nefail Emini

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More