1 C
Skopje, NM
26/02/2021
DailyNews.mk
Economy Editor's Picks NMK Politics

The unemployment rate in the third quarter fell to 16.5 percent

In the third quarter, the unemployment rate in the country reaches 16.5 percent. According to data published by the State Statistical Office, it has decreased by 0.2 percent compared to the previous quarter when it was 16.7 percent.

The figures show that the active population in this quarter was 941,136 persons, of whom 785,561 were employed and 155,575 were unemployed. In the previous quarter, the active population was 964,248, employed were 799,546 people and 159,623 were unemployed.

Among the unemployed in the category of 25 to 49 years, the unemployment rate is 16.1 percent, while among those aged 50 to 64 years is 12.6 percent.

Among the unemployed we have about 3,000 people without education.

The sectors where we have the largest number of employees in the third quarter are the processing industry with 154,842 persons and the wholesale and retail trade with 114,336 persons.

Related posts

Unioni i Nxënësve të Shkollave të Mesme do të bojkoton mësimin

Zekirija Haxhiu

Arratia e Gruevskit, Sekulloviq: Nuk kam informacione precize

Zekirija Haxhiu

Kovid-19 dhe mungesa e opozitës pamundësojnë punën e Parlamentit

Zekirija Haxhiu

Rusia, përplasje me Holandën/ Moska dëbon dy diplomatë holandezë

Zekirija Haxhiu

Kreu i OBSH-së me kritika për shpërndarjen e vaksinave anti-COVID

Zekirija Haxhiu

Kuvendi vazhdon me punë, Dimitrov përballet me interpelancë

Zekirija Haxhiu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More