14.3 C
Los Angeles
January 22, 2022
DailyNews – MK
Maqedoni

Diskutim publik për përgatitje të Kornizës për zhvillim të mjedisit jetësor “MKD2030”

Shkup, 14 janar – Instituti për Studime Komunikimi (ISK), në kuadër të fushatës “Kthjellu”, organizon diskutim publik në lidhje me përgatitjen e Kornizës për zhvillim #MKD2030 në sferën e mjedisit jetësor, proces të cilin e udhëheq presidenti Stevo Pendarovski.

Diskutimi do të mbahet sot prej orës 11:00 deri në orën 12:30 në hotelin “Hilton”.

Siç informojnë nga ISK, bëhet fjalë për dokument strategjik i cili duhet t’i përcaktojë qëllimet dhe prioritetet të cilat duhet të arrihen, mes sferave të tjera, në mjedisin jetësor deri në vitin 2030.

“Qëllimi është që në mënyrë transparente dhe përmes konsultimeve me organizatat civile, profesorët dhe anëtarët ekspertë të Aleancës “Kthjellu” të përcaktohet fokusi i zhvillimit të mjedisit jetësor në dekadën e ardhshme”, qëndron në kumtesën e ISK.

Organizatorët paralajmërojnë se do të ketë fjalim presidenti i shtetit, Stevo Pendarovski, pas çka përfaqësues të organizatave civile, profesorë dhe ekspertë do të kenë diskutim konsultativ me të që t’i prezantojnë mendimet dhe propozime e tyre.

Korniza për zhvillim #MKD 2030 do të përfaqësojë kornizë strategjike në bazë të së cilës do të përgatitet Strategjia Nacionale për Zhvillim 2021-2041, proces të cilin e udhëheq Qeveria e RMV-së.

Related posts

Analizë: A do ta ketë Mickovski më vështirë apo më lehtë kundër Kovaçevskit, se kundër Zaevit?

admin

Shahpaska: Situata me Kovid-19 në çerdhet mbetet stabile

admin

Familjarët e viktimave nga zjarri në Covid qendrën në Tetovë morën ndihma finansiare nga Kryqi Kuq

admin