19.8 C
Skopje, NM
21/06/2021
DailyNews.mk
Ekonomi

Delegacion nga Ambasada e SHBA-së e udhëhequr nga ambasadorja Kejt Mari Bërnz, vizitoi kompaninë farmaceutike SHA “Alkaloid” Shkup

Delegacion nga Ambasada e SHBA-së e udhëhequr nga ambasadorja Kejt Mari Bërnz e vizitoi kompaninë farmaceutike SHA “Alkaloid” Shkup, ku u njohën me rezultatet e veprimtarisë së kompanisë, shitjet dhe operacionet e prodhimit.

Siç kumtuan nga SHA “Alkaloid”, janë prezantuar investimet e shumta që “Alkaloid” ka realizuar vazhdimisht ndër vite si dhe aktivitetet e eksportit që janë një nga segmentet kryesore të politikës korporative të kompanisë.

Theksi i vizitës ka qenë në bashkëpunimin afatgjatë të suksesshëm të kompanisë me SHBA, ku SHA “Alkaloid” Shkup në vitin 2005 themeloi filialin e saj me seli në Nju-Albani, Ohajo. Kjo lëvizje biznesi u parapri nga bashkëpunimi i suksesshëm afarist dhe teknik me kompani të njohura amerikane, me traditë më shumë se pesë dekada më parë.

Për momentin “Alkaloid” është partner në zgjedhjen e disa kompanive me reputacion farmaceutik amerikan me të cilat ka forma të ndryshme bashkëpunimi, të tilla si licencimi, përfaqësimi i marketingut dhe autorizimi për shpërndarjen e produkteve të tyre. Midis ndërmarrjeve të biznesit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, krenari e veçantë për “Alkaloid”, theksohet, janë vendosja e çajrave nga programi “Good Nature”. Në 15 vitet e kaluara kompania ka krijuar bashkëpunim të suksesshëm me kompani amerikane të specializuara në prodhimin dhe shpërndarjen e çajrave dhe produkteve medicinale natyrale, siç është i njohur “AVEDA”, anëtar i grupit “Este Lauder”, kompanitë “Arbon International” dhe “Sëanson” të cilat në vitin 2019 tejkaloi eksportet në SHBA me 5 milion dollarë, me tendencë rritjeje.

Ambasadorja Bërnz shprehu kënaqësinë e saj me funksionimin e suksesshëm të “Alkaloid” dhe, siç u tha, ishte magjepsur veçanërisht nga vizita në objektet e prodhimit të kompanisë, si dhe niveli i lartë i pajisjeve teknologjike dhe kapitalit njerëzor që menaxhon proceset.

Në temën e kapitalit njerëzor, ambasadorja Bërnz u interesua veçanërisht për sfidat me të cilat përballet kompania në rekrutimin e stafit të ri, trajnimin, aftësitë dhe shkathtësitë e tyre që ata duhet të zotërojnë për shkak të specifikave të industrisë. Ambasadorja amerikane vizitoi gjithashtu objektet e fundit të zgjeruara të prodhimit për ndërtimin dhe pajisjet e të cilave kompania investoi kohët e fundit mbi 11 milion euro dhe kompletimi i plotë i të cilave pritet në periudhën e ardhshme, thuhet në kumtesën e SHA “Alkaloid” Shkup.

Related posts

Kina realizon mbi 40 mijë udhëtime me trena mallrash drejt Evropës, me një vlerë mbi 200 miliardë dollarë

NEFAIL EMINI

Pesë fakte interesante nga ekonomia zvicerane

NEFAIL EMINI

Evropa megjithatë do ta shpëtojë Malin e Zi nga borxhi kinez

NEFAIL EMINI

Tregjet financiare amerikane po kalojnë në një epokë të re

NEFAIL EMINI

Rritja e çmimeve të ushqimeve në Nigeri shtyu 7 milionë njerëz nën kufirin e varfërisë

NEFAIL EMINI

Nigeria regjistron 17.93 përqind inflacion vjetor

NEFAIL EMINI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More