2.8 C
Skopje, NM
26/10/2021
DailyNews.mk
Maqedoni Përzgjedhjе nga redaktori

Dauti: Nuk mund quhesh shtet demokratik, kur mijëra qytetarëve iu mohon të drejtën e shtetësisë

Ilire Dauti nga Aleanca për Shqiptarët në emisionin e sontëm “Rruga drejt …” u shpreh se partitë politike shqiptare fillimisht kanë mbështetur nevojën për miratimin e ligjit për shtetësi të propozuar nga koalicioni ASH-AAA, megjithatë sipas sa më pas këto subjekte kanë devijuan nga qëndrimet e tyre fillestare.

Për deputeten Dauti është e papranueshme që para botës të deklarohesh si shtet demokratik, madje duke nënshkruar edhe shumë konventa ndërkombëtare për të drejtat e njeriut, ndërkohë që në praktikë situata është krejt ndryshe, dhe këtë më së e miri e pasqyron numri i lartë i personave të cilët nuk gëzojnë të drejtën e shtetësisë.

“Gjërat të cilat i bëjmë për tu dukur në sy të botës shtet sa më demokratik duhet ti bëjmë edhe praktikisht sepse fatkeqësisht të dhënat flasin se kemi mijëra qytetarë të cilët nuk e gëzojnë të drejtën e shtetësisë. Ashtu siç edhe ju e potencuat ka raste kur ata edhe jetë kanë ndërruar me ëndrrën se një ditë të mund të jenë qytetarë, së paku të thirren qytetarë, sepse këtyre qytetarëve që ju mungon lidhja juridike me shtetin mund të llogariten si persona inekzistent se sa që janë qytetarë me kuptimin e plot të fjalës. Duke u nisur nga kjo ASH dhe AAA kemi iniciuar ndryshime të Ligjit për shtetësi”, tha Ilire Dauti, deputete e ASH-së.

Related posts

Maqedoni, do të vlejnë fletëvotimet që nuk do të kenë vulë

Admin

Seanca e 115 e Qeverisë, ja vendimet

Admin

Istrefi: Prioritet i parë do te jetë zgjidhja e kaosit urbanistik në Strugë

Admin

Maqedoni, nga nëntori do të kërkohet doza e dytë për hyrje në kafene

Admin

Ahmeti: Më 31 tetor duke votuar për Nevzat Bejtën hapim një kapitull të ri suksesi

Admin

Ndërmerren masa kundër mësimdhënësit i cili ushtroi dhunë në një shkollë në Butell të Shkupit

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com