5.8 C
Skopje, NM
22/10/2021
DailyNews.mk
Maqedoni Përzgjedhjе nga redaktori

Dashtevski: KSHZ po vendos mbrojtje më të madhe ndaj sulmeve kibernetike

Unë nuk jam i informuar për rezultatin e sulmit se ku janë punimet dhe hetimet mbi faqen e internetit të KSHZ gjatë zgjedhjeve, sepse sapo kam ardhur, por mendoj se fajtori do të vërtetohet. Kemi filluar të punojmë për atë plan dhe shpresoj se do të kemi sukses në zgjedhjet e ardhshme në mënyrë që të mos ndodhë i njëjti gabim, thotë Kryetari i KSHZ-së, Aleksandar Dashtevski.

Pse pikërisht zgjedhja e VMRO-DPMNE për personin e parë të KSHZ-së ishit pikërisht ju?

Ka pasur shumë insinuata që unë nuk e di se çfarë është, por nëse zgjedh një person, së pari sheh nëse ai e di punën dhe nëse ka përvojë në të. Ju nuk e shihni nëse ka ndonjë meritë të partisë tjetër dhe kjo është mirë sepse nëse e shihni atë, atëherë personi që zgjidhni nuk do të japë rezultate. Unë do të jap një shembull banal, megjithëse mund të jetë i papërshtatshëm, por nuk di si ta shpjegoj sepse njerëzit nuk e kuptojnë si duhet: Do të ishte si të vendosnit një volejbollist për të luajtur futboll. Unë kam qenë anëtar i KSHZ-së për tre vjet, kam qenë në Komisionet Zgjedhore Komunale tri herë më parë, në mënyrë që të mos dalë se jam krenar, por kam shumë përvojë në atë çështje. Unë gjithashtu kam përvojë ndërkombëtare, kur isha në KSHZ në disa konferenca, isha gjithashtu në Amerikë, kështu që dua të them se mendoj që zgjedhja ishte për shkak të kësaj, sepse unë kam përvojë në këtë çështje dhe problematika të tjera, sepse tashmë jam shumë më i vjetër dhe me ma përvojë se atëherë dhe se do ta bëj punën në mënyrë profesionale sepse kështu thotë ligji. Sapo partia ju propozon, duhet të punoni profesionalisht në përputhje me ligjin. Pra, nëse duhet, atëherë keni nevojë për një person që e di problemin në mënyrë që diçka që nuk duhet të ndodhë të mos ndodhë. Ne tashmë jemi dëshmitarë të një gjëje të tillë. Të gjitha pyetjet që më bëjnë gazetarët janë nëse do të jeni transparent dhe nëse do të riktheni besimin e qytetarëve. Ne duhet të punojmë dy herë më shumë dhe më profesionalisht për të rikthyer besimin e qytetarëve. Kemi publikuar rezultatet për herë të parë në vitin 2006, duhet të jetë KSHZ në nivelin e partive ose mbi partitë me rezultate që njerëzit të fitojnë besimin se rezultatet janë të sakta.

Por nuk ishte përvoja juaj ajo që u diskutua në publik, por integriteti juaj. Sepse si kryetar i Komisionit për Mbrojtjen nga Diskriminimi keni qenë një nga ata që nënshkruan ish-kryeministrin Nikolla Gruevski për të kërkuar azil në Hungari. Nga kjo distancë, mendoni se keni marrë vendimin e duhur atëherë?

Çështja është të punosh në mënyrë profesionale dhe në përputhje me ligjin. Unë nuk bëj ndonjë gabim, përveçse jam kritikuar. Është një organ, veçanërisht në këtë organ shumica është nga partia në pushtet, kështu që këtu nuk ka asnjë dilemë, natyrisht ata do të më votojnë. Unë u votova 20 herë në Komision. Ky vendim u mor me 5 – 1, dhe me katër vota është i vlefshëm. Unë u votova 20 herë dhe unë, si kryetar duhet të nënshkruaj, jam mbivotuar, nuk mendoj kështu dhe duhet të nënshkruaj.

A ndihemi përgjegjës për arratisjen e tij?

Askush nuk po diskuton vendimin, ju duhet ta shikoni vendimin nëse është i drejtë apo i gabuar. Unë mendoj se vendimi do të përfundojë në Strasburg dhe do të vendoset atje siç vendosi Komisioni.

Duke folur për pozicionin tuaj të ri, ju gjithashtu kundërshtuat ligjshmërinë e zgjedhjes së Talat Xhaferi si Kryetar i Kuvendit por ju betuat para tij?

Nuk kam diskutuar asgjë, para së gjithash, personalisht. Dhe së dyti, është pjesë e ligjit. Për të marrë detyrën, ligji thotë se është siguruar, nëse nuk sigurohet ne nuk do të paraqesim, sepse me kusht që ne respektojmë ligjin dhe paraqesim, ai na e lexon, ne e përsërisim, kështu që detyrimi i tij është një detyrim zyrtar ai e ekzekuton atë. Tani si nuk duhet ta përmbushim detyrimin? Ne nuk mund të hyjmë. Kjo është pjesë e ligjit dhe ne vetëm iu bindëm ligjit.

Uebfaqja e KSHZ u sulmua në zgjedhjet e fundit. Sa larg është zgjidhja e çështjes?

Nuk jam i informuar për këtë, sepse unë sapo kam ardhur dhe kam filluar të informohem, por me sa di unë, po zhvillohet një procedurë dhe mendoj se procedura do të provojë se si ka ndodhur dhe pse dhe kush e bëri atë. Mendoj se do ta shohim në të ardhmen e afërt sepse ishte në zgjedhjet e fundit, ka gati një vit.

A është vendosur ndonjë mbrojtje më e madhe ndaj sulmeve të hakerëve?

Tani kemi filluar të punojmë për atë plan dhe shpresoj se do të kemi sukses në zgjedhjet e ardhshme në mënyrë që të mos ndodhë i njëjti gabim dhe të fillojmë të punojmë për çështje të tjera që janë thelbësore për KSHZ-në, përkatësisht zgjedhjet. Unë besoj se shumica e gjërave të parashikuara nga ligji, sepse ne nuk e bëjmë ligjin, por e zbatojmë atë, që do të jemi në gjendje të realizojmë, që do të thotë një proces votimi shumë më i mirë dhe më demokratik, më i drejtë dhe i lirë.

Related posts

KSHZ hedh poshtë ankesat e partisë “E majta” në Maqedoni

Admin

Shilegov e paralajmëroi dislokimin e Hekuranës, Çimentores dhe industrisë tjetër të rëndë nga Shkupi

Admin

Dimitrov: Politika e vetos krijon ambient negativ dhe është investim në bërjen e armiqësisë

Admin

Analizë/ Votat e Besës mund të bëjnë dallimin në Tearcë, por kanë peshë të caktuar edhe në Gostivar, Çair dhe Strugë

Admin

Funksionar i lartë i LSDM-së: Nëse bie Shkupi, bie edhe Qeveria e Zaevit

Admin

Bexheti falenderon strukturat e partisë për fitoren madhështore në Saraj

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com