17 C
Skopje, NM
12/05/2021
DailyNews.mk
Bota

Danimarka përjashton vaksinën “Johnson and Johnson” nga programi i vaksinimit

Danimarka ka vendosur të mos përfshijë vaksinën e koronavirusit, të zhvilluar nga Johnson and Johnson, në programin e saj të vaksinimit, raporton gazeta daneze B.T. duke cituar burime të paemërtuara.

Sipas Reuters, autoritetet shëndetësore daneze pritet të deklarohen rreth kësaj vaksine më vonë këtë javë.

Efikasiteti i vaksinës Johnson & Johnson nuk ishte aq i lartë në parandalimin e sëmundjes së lehtë se sa efikasiteti i vaksinës Pfizer dhe Moderna në studimet e tyre.

Vaksina Johnson & Johnson mund të ruhet në një frigorifer normal për të paktën tre muaj, duke e bërë atë më të thjeshtë për përdorim sesa vaksinat e tjera që duhet të mbahen të ngrira.

Dhe meqënëse është një dozë e vetme vaksine, nuk kërkon një vizitë vijuese për një doze përforcuese.

Kjo do të thotë se mund të jetë veçanërisht e dobishme në situatat ku individët mund të kenë vështirësi të kthehen për një doze përforcuese.

Related posts

Pezullim i patentave për vaksinat

Lea Musliju

Studimi: COVID-19 nuk është një sëmundje e frymëmarrjes por vaskulare

Lea Musliju

Në San Francisko, më shumë njerëz vdiqën nga përdorimi i drogës sesa nga COVID-19

Lea Musliju

Qeveria indiane shpjegon lidhjet me valën e dytë vdekjeprurëse nga COVID-19

Lea Musliju

Ministri gjerman i Shëndetësisë: Vaksina AstraZeneca e lejueshme për të gjitha grupmoshat

Lea Musliju

India drejt katastrofës, mbi 412 mijë raste të reja dhe rekord i vdekjeve nga COVID-19

Lea Musliju

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More