22.4 C
Los Angeles
November 30, 2021
DailyNews – MK
Maqedoni

Boçvarski: Ka filluar procedura për heqjen e licencës së kompanisë “Besa Trans – Shkup”

Shkup, 23 nëntor – Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Blagoja Boçvarski, në konferencën e sotme për media, theksoi se kompania “Besa Trans”, së cilës iu dogj autobusi në Bullgari, kishte licencë të vlefshme për transport ndërkombëtar të udhëtarëve, por megjithatë është regjistruar një lëshim. Konkretisht, u konstatua se kompania kishte të regjistruar katër automjete që kishin leje transporti, por autobusi që shkaktoi aksidentin dhe ku humbën jetën 45 qytetarë nuk ndodhej në bazën e ministrisë, transmeton TetovaSot.

“Pas kontrolleve në MPB kemi konstatuar se autobusi i djegur nuk është raportuar dhe nuk gjendet në bazën elektronike të të dhënave të Ministrisë së Transportit dhe Post-Telekomunikacionit, pra transporti është kryer pa certifikatë leje për atë mjet. Sipas ligjit, kanë pasur për detyrë që në afat prej 15 ditësh ta informojnë ministrinë, gjegjësisht ta raportojnë apo ta çregjistrojnë automjetin për atë periudhë kohore, tha Boçvarski, i cili shtoi se për shkak të këtij lëshimi, ka filluar procedura për heqjen e licencës së kompanisë.

Related posts

Dimitrov- Vetington: Vazhdon bashkëpunimi me IRI-n në fushat me rëndësi strategjike

admin

Opozita dhe pushteti nuk ndryshojnë qëndrim për zgjedhje të parakohshme parlamentare

admin

Gjykata Administrative rrëzoi vendimin e Komisionit të Zgjedhjeve, Zhelina i mbetet Lëvizjes Besa

admin