30.8 C
Skopje, NM
25/07/2021
DailyNews.mk
Ekonomi Përzgjedhjе nga redaktori

Biznesi mirëpret marrëveshjet/ Me rëndësi hekurudha dhe Porti i Durrësit. Zeka: Dy qeveritë duhet t’i zbatojnë

Marrëveshjet ekonomike të nënshkruara mes dy qeverive shqiptare janë mirëpritur nga përfaqësuesit e bizneseve në Kosovë.

Kryetari i Odës Ekonomike Amerikane, Arian Zeka ka veçuar marrëveshjen për linjën hekurudhore që lidh rajonin me portin detar të Durrësit, çka sipas tij do të ndikojë në uljen e shpenzimeve të bizneseve.

Zeka po ashtu ka mirëpritur paralajmërimin e Kryeministrit shqiptar për marrëveshjen e re për portin e Durrësit, që do t’ia mundësojë Doganës së Kosovës zhdoganimin e mallrave në port.

Ndërsa marrëveshja për krijimin e korridorit digjital 5g, sipas tij mund të sjell mbështetje financiare amerikane.

Megjithëkëtë, ai thotë se qeveritë lënë për të shpresuar në zbatimin e tyre pasi disa prej marrëveshjeve të kaluara nuk kishin gjetur zbatim

Përveç atyre ekonomike, shtetet nënshkruan edhe 12 marrëveshje të tjera arsimore, kulturore, sportive, e diplomatike.

Related posts

Ministria e Financave: Euroobligacioni prej 500 milionë euro u pagua plotësisht

Admin

Hoxha: Në Ligjin për shitjen e tokës bujqësore do të përfshihen të gjitha vërejtjet e argumentuara

Admin

KRRE javën e ardhshme do të marrë vendim për çmimin e ngrohjes qendrore

Admin

Thirrje publike për asistent digjital për lehtësim për qasje në programet për ndihmë ekonomike shtetërore

Admin

Vazhdon debati kuvendor për ribalansin e Buxhetit

Admin

Analizë: Papunësia me statistika të frikshme, pandemia i’a vëri vulën

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More