33.8 C
Skopje, NM
25/07/2021
DailyNews.mk
Maqedoni

Bashkëpunimi midis APRMV dhe qendrave për punë sociale për punësim të pranuesve të ndihmës së garantuar minimale

Shkup, 19 korrik – Është me rëndësi që qendrat për punë sociale dhe Agjencia për punësim të plotësohen në procesin e detektimit të anëtarëve më të punësuar të familjeve pranues të ndihmës minimale të garantuar.

Planet individuale të punës të bëra saktësisht të këtyre personave janë hapi i parë dhe më i rëndësishëm për përfshirjen e tyre në tregun e punës, theksoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në takimin e sotëm të punës me drejtorin e Agjencisë për punësim, Abdush Demiri.

Në takim morën pjesë edhe përfaqësues të sektorëve të ndryshëm të Ministrisë dhe Agjencisë për punësim.

Nga MPPS kumtuan se në takim u bisedua për implementimin e tre parimeve në Planin operacional të këtij viti, diversitetin, gjithëpërfshirjen dhe parimin e zhvillimit të balancuar rajonal.

Reformën sociale të cilën e zbaton Ministria e Punës dhe Politikës Sociale nënkupton bashkëpunimin ndërinstitucional, qasjen e përbashkët ndaj sfidave dhe gjetjen e zgjidhjeve më të përshtatshme. 

Related posts

Një autobus i Kosovës është përmbysur afër Sllavonski Brod, dhjetë perona kanë humbur jetën

Admin

Në vendkalimet kufitare Tabanoc dhe Bogorodicë pritet deri 45 minuta

Admin

Promovimi i aktiviteteve verore në natyrë në Qendrën e skijimit “Kodra e Diellit”

Admin

Taksë për ruajtjen e bletëve në Maqedoni

Admin

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

Admin

Në Vranjë janë vaksinuar 12 mijë shtetas të Maqedonisë

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More