9.8 C
Skopje, NM
17/10/2021
DailyNews.mk
Ekonomi

Asociacioni për E-Tregti: Thirrje për mbështetje të prodhuesve agro për shitje onlajn të prodhimeve të tyre

Shkup, 13 tetor – Prodhuesit agro të Maqedonisë së Veriut do të kenë mundësi pa pagesë t’i përsosin aftësitë e tyre digjitale, por edhe të mësojnë si më mirë t’i plasojnë prodhimet e tyre në ueb platformat vendore për e-tregti, përmes thirrjes publike të cilën e publikoi Asociacioni për E-Tregti i Maqedonisë.

Siç theksohet në kumtesë, ky aktivitet është pjesë e nismës “Agri E-commerce” e cila mbështetet nga programi për rritjen e punësueshmërisë së tregut (IME), të financuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, ndërsa zbatohet nga ana e AETM-it.

Qëllimi i thirrjes publike është mbështetja e prodhuesve agro lokalë të cilët duan t’i plasojnë prodhimet e tyre nga mjedisi i tyre lokal dhe duan të fillojnë me shitjen e tyre me ndihmë të e-tregtisë. Me këtë thirrje, Asociacioni për E-Tregti i Maqedonisë përfshihet në përpjekjet për ngritjen e vetëdijes për përfitimet  nga e-tregti dhe rritje të ofertës për e-tregti në vendin tonë.

Thirrja publike është e hapur për të gjithë prodhuesit agro të cilët duan t’i plasojnë prodhimet e tyre në ueb platformat më të njohura vendore për e-tregti, janë regjistruar në pajtim me ligjet e RMV-së dhe i përmbushin kushtet e publikuara në ueb faqen e Asociacionit – https://ecommerce.mk/agri-ecommerce/.

Aplikuesit e zgjedhur duhet në mënyrë aktive t’i ndjekin trajnimet për zhvillim të aftësive digjitale në kohëzgjatje prej një muaji, si dhe drejtimet e ekipit të AETM-it i cili i udhëheq përmes procesit për lidhje me platformat vendore për e-tregti.

Aplikimi në thirrjen publike, do të zhvillohet onlajn në ueb faqen e AETM-së, zgjat deri më 20 tetor, pas çfarë vijon vlerësimi i aplikantëve nga ana e komisionit të përbërë nga ekspertë të fushës.

Related posts

Drejtori i Doganës së Kosovës flet për operacionin kundër rrjetit të kontrabandës – malli kishte destinacion një vend të BE-së

Admin

Përmes fintekut, në Kosovë janë kursyer 140 deri në 250 mijë euro

Admin

Reshjet të mirëseardhura për bujqësinë, nga java e ardhshme kushte optimale për mbledhjen e rekoltës

Admin

Bitcoin vazhdon të rritet, kriptovaluta i afrohet 60 mijë dollarëve

Admin

Angelovska Bezhoska – Bërnz: Pavarësi dhe profesionalitet i Bankës Popullore për ruajtjen e stabilitetit makroekonomik dhe financiar

Admin

Besimi – FMN: Projeksione më të larta për rritjen ekonomike këtë vit, konsolidim fiskal në periudhë afatmesme

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com