18.5 C
Los Angeles
November 29, 2021
DailyNews – MK
Ekonomi Maqedoni TOP LAJM

Asociacioni për e-tregti do të ndërtojë platformë rajonale të qasshme për vendet e CEFTA-s

Shkup, 19 nëntor – Pas lansimit me sukses të platformës Ecommerce4All.mk për tregun vendor, Asociacioni për e-tregti të Maqedonisë (AETM) me mbështetje të Fondit të hapur rajonal për tregti të jashtme – projekt rajonal i implementuar nga GIZ, do ta zhvillojë dhe zgjerojë platformën në nivel rajonal, duke e bërë atë të disponueshme për vendet e CEFTA-s në rajon.

Platforma do të jetë e disponueshme në gjuhën lokale për çdo vend, dhe për të gjitha vendet do të jetë e disponueshme edhe në anglisht. Nëpërmjet zbatimit të tij, tregtarët elektronikë nga rajoni i CEFTA-s që planifikojnë të zgjerojnë bizneset e tyre të tregtisë elektronike përtej kufijve të vendit të tyre, do të kenë në dispozicion një pikë të unifikuar nga e cila do të jenë në gjendje të ofrojnë të gjithë informacionin e nevojshëm, përkatës dhe konfidencial. lidhur me tregtinë elektronike në rajon.

“Do të kemi mundësi ta zgjerojmë platformën “Ecommerce4All” në rajon. Me një popullsi prej 18 milionë banorësh dhe një vlerë të vlerësuar prej një miliard eurosh në tregtinë elektronike, rajoni i CEFTA-s ka potencial të madh për rritje dhe zgjerim të kompanive të tregtisë elektronike. Platforma do të jetë një qendër praktike me burime dhe informacione mbi aspektet kryesore të tregtisë elektronike për të gjitha vendet (informacion i përgjithshëm mbi gjendjen e tregtisë elektronike, rregulloret, dërgesat dhe pagesat elektronike). Do të jetë në gjendje t’u shërbejë të gjitha kompanive në vend për të bërë biznes e-tregti në vendin e tyre, por më e rëndësishmja, do të mund t’u shërbejë atyre në planet e tyre për t’u zgjeruar në vendet e tjera të CEFTA-s”, thotë kryetarja e Asociacionit, Nina Angelovska.

Asociacioni për e-tregti e Maqedonisë në vitin 2020 lansoi platformën Еcommerce4all.mk e cila është qendër me informacione dhe burime për të bërë biznes me e-commerce për të gjithë e-tregtarët ekzistues dhe të rinj në Maqedoninë e Veriut. Platforma është zhvilluar si pjesë e projektit “E-tregti për të gjithë” i mbështetur nga Projekti i USAID-it për Zhvillimin e Ekosistemit të Biznesit dhe tani do të shtrihet në të gjitha vendet e rajonit të CEFTA-s, gjegjësisht Serbi, Bosnje e Hercegovinë, Shqipëri, Kosovë, Mali i Zi, Gora dhe Moldavia, përveç Maqedonisë së Veriut.

Related posts

Rritet tregtia online në kushtet e pandemisë

admin

Nënkryetarja e LSDM-së: Përpjekjet me Alternativën janë të përbashkëta për ne

admin

Japin dorëheqje 3 këshilltarë të BDI-së në Këshillin e Kërçovës

admin