30.8 C
Skopje, NM
25/07/2021
DailyNews.mk
Maqedoni Përzgjedhjе nga redaktori

Arrijnë ndihma tjera për Maqedoninë nga menaxhmenti i krizës së BE-së

Bashkimi Evropian ka dërguar pajisje mbrojtëse mjekësore për Maqedoninë e Veriut dhe Malin e Zi përmes “ReskEU”, nga rezervat e përbashkëta mjekësore të Unionit e krijuar për të ndihmuar vendet të cilat kanë pajisje jo të mjaftueshme për luftën me korona virusin, informon Zhurnal.

Njëkohësisht Sllovakia ka ofruar FFP2, FFP3 dhe maska kirurgjike, si dhe paketa higjienike, batanije, shatorë dhe gjeneratorë për Maqedoninë në korniza të mekanizmit evropian për mbrojtje civile.

“ReskEU rezerva dhe maknizma evropiane për mbrojtje civile vazhdojnë të dëshmojnë vlerën e tyre me dërgimin e ndihmave për ata që kanë nevojë. Pajisjet mbrojtëse personale është me rëndësi të veçantë në luftën kundër korona virusit. Dërgojmë më tepër se 130 mijë maska mbrojtëse në Mal të Zi dhe Maqedoni të veriut. Faleminderoj Gjermaninë për ruajtjen dhe transportin e kësaj porosie të pajisjeve të ReskEU dhe Sllovakiseë për zemërgjerësinë ndaj fqinjëve tanë të afërm në Ballkanin Perëndimor”, deklaroi komesari për menaxhment me kriza të KE-së, Janez Lenarçiq

Related posts

Një autobus i Kosovës është përmbysur afër Sllavonski Brod, dhjetë perona kanë humbur jetën

Admin

Në vendkalimet kufitare Tabanoc dhe Bogorodicë pritet deri 45 minuta

Admin

Promovimi i aktiviteteve verore në natyrë në Qendrën e skijimit “Kodra e Diellit”

Admin

Taksë për ruajtjen e bletëve në Maqedoni

Admin

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

Admin

Në Vranjë janë vaksinuar 12 mijë shtetas të Maqedonisë

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More