-1.2 C
Skopje, NM
26/10/2021
DailyNews.mk
Ekonomi Maqedoni

Arrihet marrëveshja për blerjen e tepricave të duhanit

Në seancën e 55-të Qeveria, ka shqyrtuar dhe miratuar informacionin për situatën rreth blerjes së duhanit nga mbledhja e vitit 2020 dhe miratoi konkluzionin që Kombinati I Duhanit të Prilepit t`i ndërmarrë të gjitha aktivitetet që të blihen 700 ton shtesë nga teprica e mbledhjes së fundit.

Si pronar dominant i Kombinatit të Duhanit Prilep, Qeveria përmes përfaqësuesit të saj në këtë shoqatë aksionare do të inicojë procedurën për realizimin e këtij konkluzioni në bordin e aksionarëve të këtij kombinati.

Në këtë seancë, Qeveria, miratoi edhe informacionin se disa ndërmarrje blerëse kanë shfaqur gatishmëri për të blerë edhe rreth 600 ton nga teprica e duhanit nga viti 2020, kurse Kombinati i Duhanit Prilep merr realizimin e 785 marrëveshjeve nga Dalija Tabak Dellçevë për blerjen e duhanit nga prodhuesit, për shkak se kjo kompani nuk I ka siguruar mjetet e nevojshme për blerjen e 455 tonëve të parashikuara me këto marrëveshje.

Related posts

Ganiu: Që nga 2005 e këtej në Çair është investuar 5 milionë euro në infrastrukturë nëntokësore

Admin

Blerim Bexheti: Jo vetëm Shkupi, po as Qeveria nuk bëhet pa shqiptarët

Admin

Shkupi dhe Kumanova me më shumë raste aktive me coronavirus

Admin

Filipçe: Të rinjtë janë pasuria jonë më e madhe

Admin

Boçvarski dhe Nuredini premtojnë përkrahje të projekteve nga program ii Bejtës

Admin

Shilegov: Këto katër vite në Shkup nuk ka patur rrahje nëpër shkolla dhe autobusë

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com