28.5 C
Los Angeles
August 9, 2022
DailyNews – MK
Bota Përzgjedhjе nga redaktori

Armenia, Azerbajxhani dhe Rusia nënshkruajnë marrëveshjen e paqes të Nagorno-Karabakhut

fund konfliktit ushtarak mbi enklavën Nagorno-Karabakhut.

Kjo vjen pas gjashtë javësh luftimesh midis Azerbajxhanit dhe Armenëve etnik.

Rajoni është i njohur ndërkombëtarisht si Azerbajxhan, por drejtohet nga Armenët etnikë që nga viti 1994.

Në atë vit, një armëpushim u nënshkrua pas luftimeve, por jo një marrëveshje paqeje, raporton BBC.

Një numër i marrëveshjeve të armëpushimit janë ndërmjetësuar që kur filluan luftimet përsëri në shtator, por të gjitha ato kanë dështuar.

Marrëveshja e re e armëpushimit nxiti zemërimin në Armeni, ndërsa protestuesit sulmuan parlamentin, duke rrahur kryetarin dhe thuhet se plaçkitën zyrën e kryeministrit.

Related posts

Shoqata e Botuesve Kinë-Vendet e Evropës Qendrore e Lindore, forum mbi bashkëpunimin në fushën e botimeve

admin

Pendarovski: Prodhimet mjeksore duhet të jenë në dispozicion për të gjithë

admin

Ekspertët e marketingut po përpiqen që të fusin reklamat edhe në ëndrra – paralajmërojnë shkencëtarët

admin