14.7 C
Los Angeles
May 23, 2022
DailyNews – MK
Kuriozitete

Anturiumi, bima që rikthen buzëqeshjen

Anturiumi zakonisht u jepet njerëzve që janë në depresion, pasi mund të rivendosë një humor të mirë.

U jepet edhe personave që kanë nevojë për para. Sidoqoftë, nëse zemrat e pastra u jepen njerëzve që kanë nevojë për ndihmë dhe bima thahet – sipas Feng Shuit, problemi është në to dhe ata duhet të ndryshojnë urgjentisht!

Siç transmeton KP, anturiumi është një bimë me gjelbërim të përhershëm, pasi që gjethet mbeten gjithmonë jeshile. Duke qenë se është një bimë tropikale, ajo ka nevojë për nxehtësi, veçanërisht në kohën e lulëzimit kur nuk duhet të jetë nën 20 gradë. Gjatë pushimit temperatura nuk guxon të jetë më e ulët se 15 gradë.

(Foto: FDAJ)

Lulet rriten në sqetullat e çdo gjetheje të re dhe pamja e tyre është një gëzim për të gjithë anëtarët e familjes. Lulja zgjat pesë deri në gjashtë muaj. Kjo bimë e do dritën, por jo rrezet e diellit direkte, pasi mund të marrë “djegie” në gjethe.

Toka duhet të jetë e lehtë, e lirshme dhe pjellore dhe është ideale nëse ka myshk dhe torfe. Ushqehet vetëm gjatë vegjetacionit, dy herë në muaj, me pleh organik dhe të tretshëm në ujë.

Anturiumi transplantohet për dy ose tre vjet, dhe meqenëse ka një rrënjë të cekët, tenxhere nuk duhet të jetë e madhe. Megjithatë, gjëja më e rëndësishme është që të ketë ujitje të mirë.

Related posts

Kuptimi shpirtëror i eklipsit hënor të hënës së plotë me lule të majit 2022

admin

Zbulohet një specie e re orkideje

admin

Çfarë nuk duhet të merrni kur udhëtoni – pesë gjëra që zënë vend pa nevojë

admin