24 C
Los Angeles
November 27, 2021
DailyNews – MK
Maqedoni

Antikorrupsioni-Maqedoni: Të kryhet auditim financiar në Agjencinë për Rini dhe Sport

Shkup, 16 nëntor – Komisioni për Antikorrupsion (KSHPK) në seancën e sotme ka miratuar rekomandimet për kryerjen e auditimit financiar të Agjencisë për Rini dhe Sport, por edhe drejtorin e Agjencisë që të autorizojë nëpunësit e tjerë civilë nga punonjësit për të inspektuar federatat kombëtare të sportit, sepse aktualisht në Agjencia ka të punësuar vetëm dy inspektorë.

Anëtari i KSHPK-së, Vladimir Georgiev në seancë rekomandoi që të kërkohet nga Enti Shtetëror i Auditimit që të bëjë auditimin financiar të Agjencisë për Rini dhe Sport, por edhe auditim të zgjeruar të federatave që kanë marrë shumën më të madhe të mjeteve për shfrytëzimin e bono, si dhe disa federata të tjera, për të cilat ndërkohë gjatë veprimit të rastit kanë pranuar ankesa apo raporte nga klubet sportive për shpenzimin e mjeteve, përkatësisht parregullsi në përdorimin e vauçerëve.

“Propozimi i dytë i KSHPK-së është për Komisionin Qendror të Agjencisë për Rini dhe Sport që ndryshimi i fundit në Ligjin për Sport dhe mënyrën e zgjedhjes, pa specifikuar asnjë kriter se kush mund të jetë anëtar i këtij komisioni, ngre dyshime se është e mundur të politizohet vendimmarrja, sepse sipas ligjit anëtarët tani propozohen drejtpërdrejt nga Qeveria, ndërsa Agjencia për Rini dhe Sport e themelon Komisionin Qendror”, tha Georgiev.

Ai sugjeroi që në periudhën në vijim të kërkohen të dhëna shtesë, si dhe inspektim përkatës në kuadër të punës së Komisionit Qendror të Agjencisë për Rini dhe Sport.

Related posts

Ambasadori shqiptar Fatos Reka uron Visar Ganiun për mandatin e dytë

admin

Tetova ende pa shumicë në Këshillin komunal

admin

Nuk ka marrëveshje / Gashi: Do të diskutojmë në organet e partisë nëse do të jemi pjesë e Qeverisë

admin