33.3 C
Los Angeles
August 8, 2022
DailyNews – MK
Ekonomi Përzgjedhjе nga redaktori Politika

3,1 miliard euro për investime kapitale në 4 vitet e ardhshme

Në përputhje me planin për investime publike që është pjesë e kornizës të buxhetit për vitin e arhdshëm që u prezantua sot, në periudhën prej 2021 deri në 2025, planifikohen projekte kapitale në shumë të përgjithshme prej 3,1 miliard euro, informoi sot ministri i financave, Fatmir Besimi, transmeton Zhurnal.

Nga kjo shumë e të hollave, me mjete të buxhetit do të finansoheshin 1,16 miliardë euro, nga donacione përmes IPA fondeve 112,8 milion euro, ndërsa me mjete nga institucionet ndërkombëtare finansiare, investimet kapitale do të finansoheshin me shumë prej 1,84 miliardë euro.

Plani për investime publike do të ndiqet dhe koordinohen nga këshilli nacional investues, me të cilin do të udhëheqë kryeministri dhe od të marin pjesë ministrat resor, e do të paraqet rimbushje të këshillit investues aktual që e ka Qeveria në BE.

https://www.facebook.com/watch/?v=375991160124418

Kjo siç sqaroi Besimi, do të jetë në drejtim të sigurimit të një ritje inkluzive, në përputhje me prioritetet nga programi i Qeverisë në periudhën nga viti 2021 deri në vitin 2025 dhe dotë fokusohet në koordinim me implementimin e projekteve kapitale infrastrukturore në infrastrukturën rrugore dhe hekurudhore, infrastrukturën energjetike dhe komunale, si dhe investime kapitale për përmirësimin e kushteve në sistemin shëndetësor, arsimor dhe social, bujqësi, mbrojtje të ambientit jetësor.//zhurnal.mk

Related posts

Dalin 100 eurot e ndara nga Qeveria për punëtorët e sektorit privat

admin

Komuna e Tetovës votoi buxhetin për vitin 2022

admin

Roth: Dështimet në zgjerim me pasoja për stabilitetin dhe sigurinë në Evropë

admin