20.7 C
Los Angeles
August 15, 2022
DailyNews – MK
Uncategorized

Северна Македонија со најголем пад на БДП во регионот

Северна Македонија е меѓу најслабите земји во регионот според прогнозите на ММФ и Светка банка.
Убедливо најдобра е Србија која има пад на БДП од само 1,5 проценти, подобар и од Германија, Франција и Шпанија

За разлика од Србија, Северна Македонија има пад на БДП од 5.4 отсо, Бугарија 4, Унгарија, 6,1, Босна 6,5 а Црна Гора 12 отсто.

За нашата земја прогнозите се дека падот ќе продолжи и во 2021 и во 2022 година

Related posts

Кукоч: Седум до десет дена се рехабилитирав по секоја забава на Родман

admin

Aзербејџан го превзеде Нагорно-Карабах

admin

Брзите тестови од денеска во функција- резултати за 20 минути

admin