20.7 C
Los Angeles
August 15, 2022
DailyNews – MK
Uncategorized

Грција и БиХ со полициски час ќе се справуваат со ширењето на коронавирусот

Земјите од регионот во битката со пандемијата предизвикана од коронавирусот ги засилуваат рестрикциите. Покрај каранитинот што е веќе на сила пет дена, Грција од утре воведува и ограничувањето на движењето за граѓаните, од 21 до 5 часот. Одлуката доаѓа откако било констатирано дека има непотребна раздвиженост на граѓаните. Веќе три дена по ред, бројот на починати од коронавирусот во Грција е над 40 лица дневно, а од ден на ден, сѐ повеќе се зголемува и бројот на пациенти приклучени на апарати.

Полицски час од 23 до 5 наутро воведе и Босна и Херцеговина. Забраната за движење се однесува на територијата на целата федерација БИХ, а од одлуката, ќе бидат изземени оние кои работат во смени во текот на ноќта, како и јавните службеници кои работат на спроведување на мерките.

Related posts

Харадинај: Да ги зачувавме даноците, Србија ќе не признаеше

admin

UK unveils post-Brexit plan to phase out current farm subsidies

admin

France’s Bachelot: I asked for extra 35 million euros aid to cultural sector

admin